Партнер Apple Luxshare контролюватиме ключовий завод iPhone у Китаї

Партнер Apple Luxshare контролюватиме ключовий завод iPhone у Китаї

Pegatron продасть контрольний пакет акцій кампусу Куньшань компанії Luxshare за $300 млн

Ключовий китайський партнер Apple Inc. Luxshare Precision Industry Co. має намір купити 62,5% акцій підрозділу Pegatron Corp. у Куньшані у східному Китаї приблизно за 2,1 мільярда юанів ($300 млн), згідно з біржовою заявкою, поданою в четвер. Компанія Pegatron, що базується в Тайбеї, зараз збирає iPhone у своєму кампусі в Куньшані і ще на одному майданчику в Шанхаї.

Очікується, що це придбання дасть Luxshare більше шансів конкурувати з тайванською Foxconn Technology Group, основним виробничим партнером Apple. Foxconn виробляє близько 70% всіх iPhone, більшість яких збирається на її головному заводі в центральному Китаї.

Apple розвиває співпрацю з китайськими постачальниками, включаючи Luxshare, прагнучи зміцнити свої позиції у Пекіні. Компанія покладається на регіон Великого Китаю, забезпечуючи близько 20% своїх загальних продажів, що спонукало генерального директора Тіма Кука заявити у березні, що відносини компанії з другою за величиною економікою світу є симбіотичними.

Останніми роками популярність Luxshare у ланцюжку поставок Apple швидко зросла. Зараз компанія виробляє низку продуктів для клієнтів із США, включаючи iPhone, Apple Watch та гарнітуру змішаної реальності Vision Pro. У жовтні Кук відвідав завод Luxshare та високо оцінив прагнення китайської компанії допомогти Apple скоротити викиди вуглекислого газу.

Проте Apple розвиває постачальників з материкового Китаю за рахунок тайванських, вона також переносить частину виробництва з регіону, оскільки напруженість у відносинах між Вашингтоном і Пекіном зберігається. Зараз компанія покладається на Foxconn та Pegatron у розширенні своєї виробничої присутності в Індії.

Читайте також