Pfizer купує виробника ліків від раку Seagen за $43 млрд

Pfizer купує виробника ліків від раку Seagen за $43 млрд

Угода є найбільшою цього року

Згідно із заявою, Pfizer заплатить $229 за акцію Seagen, що приблизно на третину більше, ніж ціна акцій виробника ліків на момент закриття торгів у п'ятницю. Очікується, що угоду буде закрито наприкінці цього чи на початку 2024 року.

Ця угода є найбільшим поглинанням цього року. Це показує, що у Big Pharma все ще є потенціал для угод, навіть незважаючи на те, що крах SVB впливає на короткострокові перспективи поглинань.

Завдяки угоді Seagen подвоїть портфоліо Pfizer за експериментальними методами лікування раку на ранніх стадіях.

Pfizer зможе потроїти комерційні можливості Seagen, значно прискоривши процес завершення клінічних випробувань, заявив генеральний директор Pfizer Альберт Бурла.

«Ми вважаємо, що це дійсно кардинально змінює присутність Pfizer у галузі онкології і робить його унікальним у своєму роді», — сказав Бурла у телефонній розмові з аналітиками. "Ми не купуємо золоті яйця, ми купуємо курку, яка несе золоті яйця".

Згідно із заявою, Pfizer розраховує профінансувати покупку значною мірою за рахунок нового довгострокового боргу у розмірі $31 млрд, а залишок - за рахунок поєднання короткострокового фінансування та наявних коштів. Очікується, що до 2030 року Seagen принесе понад $10 млрд доходу із поправкою на ризик. Таким чином, до 2030 року Pfizer досягне 80% свого цільового показника $25 млрд доходу від придбань, сказав Бурла.

Читайте також