Сировинна компанія Trafigura взяла $3 млрд кредиту у Німеччини на постачання газу

Сировинна компанія Trafigura взяла $3 млрд кредиту у Німеччини на постачання газу

Чотирирічний кредит організований та гарантований Deutsche Bank AG та синдикований більш ніж 25 іншими кредиторами

Торговець сировинними товарами Trafigura Group залучив кредит від уряду Німеччини на суму $3 млрд на постачання газу, оскільки Берлін активізує зусилля щодо захисту природних ресурсів після вторгнення Росії в Україну.

Trafigura здійснила перше постачання 1 листопада.

Це друга подібна угода за останні місяці, після того, як у жовтні Trafigura оголосила про отримання кредиту у розмірі $800 млн на постачання металів до Німеччини. Уряди, які історично були великими покупцями російських енергоносіїв, зерна та металів, все частіше звертаються до торгових компаній для пошуку альтернатив на міжнародних ринках.

Німеччині довелося переглянути свою енергетичну політику, оскільки війна в Україні змусила її покінчити з давньою залежністю від дешевого російського газу.

Країна все більше стурбована постачанням найважливіших матеріалів, таких як метали, що лежать в основі технологій, необхідних для переходу від викопного палива. Уряд розглядає можливість створення державного фонду для пошуку альтернативних постачальників до Китаю.

Німеччина пропонує підтримку трейдерам сировинних товарів через програму, відому як гарантії незв'язаних кредитів, керовану через Euler Hermes AG — експортно-кредитний підрозділ, який тепер є частиною Allianz SE.

Для торгових будинків, таких як Trafigura, угоди є ключовим засобом отримання фінансування в той час, коли високі ціни на сировинні товари і крайня волатильність збільшили їхню потребу в кредитах і змусили деякі банки неохоче розширювати свої позиції в цьому секторі.

Кредит означає, що Trafigura взяла на себе зобов'язання постачати "значні обсяги газу в європейську газову мережу і, зрештою, до Німеччини протягом наступних чотирьох років". Trafigura постачатиме газ SEFE Securing Energy for Europe GmbH, колишньому підрозділу ПАТ «Газпром», який нещодавно був націоналізований урядом Німеччини.

Читайте також