SoftBank продав акції Alibaba на $7,2 млрд

SoftBank продав акції Alibaba на $7,2 млрд

Продаж більшості частки SoftBank в Alibaba обвалили акції китайського інтернет-гіганта на 3%

Згідно з аналізом корпоративних документів, опублікованим The Financial Times, SoftBank продав акції китайського гіганта електронної комерції на суму близько $7,2 млрд за передплаченими форвардними контрактами. Тепер у SoftBank залишиться лише 3,8% акцій Alibaba, ринкова капіталізація якої перевищує майже $250 млрд.

Загалом близько трьох років тому SoftBank володів майже 25% акцій технологічного гіганта Alibaba. На той час Alibaba була найціннішою інвестицією SoftBank.

Але протягом багатьох років SoftBank та його Vision Fund зазнавали величезних щоквартальних збитків на тлі уповільнення у технологічному секторі, що призвело до зниження оцінок.

На той час Масаєсі Сон, засновник і генеральний директор японського технологічного конгломерату та холдингової компанії, заявив, що SoftBank діятиме в «захисному» режимі і буде «консервативнішим».

Сон інвестував $20 млн в Alibaba у 2000 році, допомагаючи стартапу електронної комерції перетворитися на одну з найбільших світових технологічних компаній.

Читайте також