Спадкоємець статків фармкомпанії Roche продав акції компанії на $900 млн

Спадкоємець статків фармкомпанії Roche продав акції компанії на $900 млн

Протягом понад 125 років нащадки швейцарського підприємця Фріца Хоффманна-Ля Роша зберігали контроль над 1 AG

Через п'ять поколінь після створення, коли більшість династичних статків вже давно випарувалися, бестселери від онкології та тести на Covid-19 компанії Roche Holding AG підняли її ринкову капіталізацію до 229 млрд швейцарських франків ($248,8 млрд) і створили одну з 10 найбагатших сімей в світі.

Тому інвестори були приголомшені, коли Roche оголосила, що неназваний член сім'ї продає 2,5% акцій, кидаючи виклик давній структурі клану, що полягає в об'єднанні їхніх акцій та голосуванні як єдине ціле. Хоча ця позиція була розкуплена минулого тижня зі знижкою за $900 млн, а контрольна позиція сім'ї ніколи не викликала сумнівів, це рішення сколихнуло ціну акцій.

Цей крок пролив світло на справи зазвичай надсекретної сім'ї та порушив питання про стійкість її пакету акцій, оскільки багато спадкоємців нині далекі від операцій компанії.

Roche та сім'я відмовилися назвати продавця. Швейцарська преса припустила, що член четвертого покоління Майя Хоффман була ймовірним кандидатом. Колекціонер творів мистецтва, продюсер документальних фільмів та філантроп, яка нещодавно створила великий центр мистецтв на півдні Франції, станом на кінець понеділка вона володіла статками $5,8 млрд. Загальний статок сім'ї становить близько $40,4 млрд.

Читайте також