Стартап Humane екс-керівників Apple залучив $100 млн

Стартап Humane екс-керівників Apple залучив $100 млн

У раунді взяли участь Kindred Ventures, а також Microsoft Corp та Сем Альтман із OpenAI

Humane Inc., заснована Імраном Чаудрі та Бетані Бонджорно, планує цієї весни випустити продукт, який включає штучний інтелект у споживчий пристрій.

Компанія не розкриває, що планує продавати. Опубліковані патенти передбачають, що Humane має намір створити пристрій, здатний проектувати дисплей, з яким користувачі могли б взаємодіяти.

«Повітряні та сенсорні жести також можна виконувати на проектованому ефемерному дисплеї, наприклад, реагуючи на елементи інтерфейсу користувача», — йдеться в патенті.

Подружжя-співзасновникі стартапу були давніми керівниками Apple, які звільнилися в 2016 році. Чаудхрі був колишнім директором з дизайну в команді Apple, яка займається інтерфейсом пристроїв Apple. Бонджорно була директором операційної системи Apple.

Раунд очолив Kindred Ventures. У ньому також взяла участь Microsoft. Генеральний директор OpenAI Сем Альтман, який був одним із перших інвесторів Humane, також приєднався до нового раунду.

У рамках оголошення про збір коштів компанія заявила, що працюватиме з Microsoft над створенням хмарних сервісів Humane. Humane також співпрацюватиме з OpenAI для інтеграції своєї технології штучного інтелекту у пристрій Humane.

Читайте також