Стартап з управління активами Altruist оцінений у більш ніж $1,5 млрд

Стартап з управління активами Altruist оцінений у більш ніж $1,5 млрд

Стартап Altruist залучив $169 млн, збільшивши свою оцінку до більш ніж $1,5 млрд

Компанія Altruist, що базується в районі Лос-Анджелеса, отримала інвестиції під керівництвом Iconiq Growth за участю Granite Capital Management, Adams Street Partners та Sound Ventures.

Altruist, що прагне конкурувати з Charles Schwab Corp. та Fidelity, називає себе «сучасним зберігачем» технологій для фінансових консультантів. Його програмне забезпечення та програма допомагають відкривати рахунки, торгувати та створювати власні фінансові моделі.

Згідно з заявою, виторг компанії збільшився більш ніж на 550% у 2023 році, а активи під управлінням потроїлися за два роки поспіль.

Altruist особливо націлений на невеликі консалтингові фірми, які шукають менш витратний та ефективніший спосіб масштабування свого бізнесу.

Засновник і генеральний директор Altruist Джейсон Венк заявив в інтерв'ю, що існує можливість покращити технологічні пропозиції, які надають компанії, що займаються управлінням активами. "Це стара індустрія, - сказав він, - і програмне забезпечення було дуже поганим"

Генеральний партнер Iconiq Growth Юнки Салл приєднується до ради директорів Altruist. Він сказав, що його фірма інвестувала в Altruist, тому що в галузі, яка повільно змінювалася, було місце для інновацій.

Салл сказав, що його вразила "швидкість, з якою Altruist випускає та впроваджує інновації". Він сказав, що продукт продається сам по собі, і більшість зростання була «обумовлена вхідним потоком», оскільки інвестиційні консультанти передавали інформацію про Altruist з вуст в уста.

Altruist розпочав свою діяльність майже шість років тому і сьогодні зібрав $450 млн. Серед інших існуючих інвесторів — Insight Partners і Venrock. За даними постачальника даних PitchBook, минулого року інвестиції в нього оцінили в $962 млн.

Читайте також