Стартап з виробництва матеріалів для кремнієвих батарей Group14 залучив $214 млн

Стартап з виробництва матеріалів для кремнієвих батарей Group14 залучив $214 млн

Серед інвесторів - Фонд кліматичних інновацій корпорації Microsoft з капіталом $1 млрд

Як повідомило видання The Wall Street Journal, Фонд кліматичних інновацій корпорації Microsoft з капіталом $1 млрд робить ставку на американський стартап Group14 з виробництва акумуляторів.

Group14 Technologies заявили, що витратять залучені інвестиції на створення якісніших акумуляторів, необхідних для електромобілів та відновлюваних джерел енергії.

Серед інших інвесторів стартапу фонд національного добробуту Оману та кліматичний фонд, який підтримує приватна інвестиційна компанія Lightrock.

Group14 нещодавно отримала грант обсягом $100 млн від Міністерства енергетики США в рамках торішнього законопроекту про інфраструктуру. Раніше цього року компанія залучила $400 млн від таких інвесторів як Porsche та BlackRock.

У Group14 стверджують, що її кремнієвий анодний матеріал ефективніший за наявну графітову технологію і потенційно може використовуватися в потужніших батареях для таких автовиробників, як Porsche. У галузі говорять, що кремнієві батареї повинні допомогти забезпечити надшвидку зарядку, що є ще одним ключовим кроком на шляху до більшого поширення електромобілів.

Читайте також