Tesla та постачальники інвестують $15 млрд у завод у Мексиці

Tesla та постачальники інвестують $15 млрд у завод у Мексиці

Губернатор штату в Мексиці заявив, що інвестиції плануються протягом наступних двох років у завод, що будується, що втричі перевищує суму, оголошену раніше

У березні генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що компанія відкриє гігафабрику в північному штаті Нуево-Леон, що є частиною прагнення виробника електромобілів розширити свою глобальну присутність.

У той час Маск не уточнив подробиці інвестицій Tesla, але мексиканські чиновники заявили, що завод вимагатиме інвестицій у розмірі $5 млрд.

Виступаючи на заході, губернатор Нуево-Леона Семюел Гарсія заявив, що тепер на об'єкті буде втричі більше коштів.

Ані прес-служба Tesla, ані офіційні особи Нуево-Леона не прокоментували коментарі губернатора.

"Лише Tesla та її постачальники генерують інвестиції у розмірі $15 млрд за два роки", - сказав губернатор, додавши, що ця "величезна сума" вимагатиме від штату більше витрат на автомагістралі та інші громадські роботи.

До заяви Tesla на початку цього року найбільші світові автовиробники BMW, General Motors та Ford оголосили про плани розпочати або збільшити виробництво електромобілів у величезному автомобільному секторі Мексики, оскільки галузь переходить від автомобілів, що працюють на викопному паливі.

Джерела раніше повідомили агентству Reuters, що Tesla планує розпочати виробництво в Мексиці в 2025 році, але компанія не оголосила ні дату початку будівництва свого гігантського заводу, ні коли виробництво буде запущено в експлуатацію.

Читайте також