Volkswagen купує частку Xpeng на $700 млн

Volkswagen купує частку Xpeng на $700 млн

Volkswagen планує спільно з Xpeng розробляти електромобілі у Китаї

Volkswagen AG зрештою володітиме 4,99% акцій китайської компанії Xpeng Inc. за рахунок збільшення капіталу та отримає місце у наглядовій раді. Його преміальний бренд Audi зміцнюватиме зв'язки з давнім партнером VW SAIC Motor Corp Ltd., щоб також зміцнити свою лінійку електромобілів.

VW намагається зламати ситуацію в Китаї, де Tesla Inc. та місцевий чемпіон BYD Co. вирвалися вперед, тому що вони виробляють електромобілі з технологіями і програмним забезпеченням, орієнтованим на місцеві смаки. Продаж електромобілів компанії в Китаї впав у першому півріччі на ринку, який виріс на 20%.

Угоди, внаслідок яких кількість партнерських відносин VW з автовиробниками в Китаї досягла чотирьох, знаменують собою поворотний момент для виробників країни — від навчання у іноземних партнерів до допомоги їм у власних технологіях і розробках.

VW та Xpeng планують як мінімум дві нові моделі з батарейним живленням, перша з яких має з'явитися на ринку у 2026 році.

VW залучає місцеві компанії для підтримки своєї стратегії «в Китаї, для Китаю», розробляючи технологію автономного водіння спільно з Horizon Robotics Technology R&D Co., співпрацюючи з ThunderSoft у галузі автомобільного програмного забезпечення та працюючи з китайським виробником акумуляторів Gotion High-Tech Co.

Читайте також