"Епіцентр-К" з початку війни освоїв близько $200 млн інвестицій

"Епіцентр-К" з початку війни освоїв близько $200 млн інвестицій

DIY рітейлер "Епіцентр-К" з початку війни інвестував у розвиток торгової нерухомості 7 млрд грн

Перші дні війни нам дали ясне розуміння, що ми потрібні людям. Це дало впевненість, що ми можемо далі розвиватися та інвестувати. Незважаючи на значні втрати, «Епіцентр-К» у 2022 році відкрила два нові ТЦ у Києві та Львові та провела реновацію двох діючих ТЦ (в Івано-Франківську та на столичній Оболоні), а загальна сума інвестицій становила майже 7 млрд грн. Сьогодні компанія веде роботи з будівництва нового ТРЦ у Бучі на місці знищеного під час російської окупації міста. Загалом плани компанії передбачають інвестиції не лише у розвиток рітейлу, а й у логістику, аграрний сектор, виробництво», - повідомив в.о. директора з роздрібної торгівлі "Епіцентр-К" Дмитро Танько.

Інвестиції «Епіцентр-К» у ТРЦ у Львові (90 тис. кв. м) становили близько 2,9 млрд грн, у Києві (Дніпровська набережна, 30 тис. кв. м) – 1,8 млрд грн.

Реновація ТРЦ у Бучі передбачає не лише значне збільшення об'єкта (з 20 тис. кв. м майже до 100 тис. кв. м), а абсолютно новий формат із підземним паркінгом та приміщеннями подвійного призначення, сонячними панелями на крівлі та ін. Орієнтовні інвестиції – близько 7 млн грн. За аналогічною концепцією, з розширенням у рази площі (до 95 тис. кв. м) підвищеними вимогами до безпеки, комфорту, інклюзивності та енергоефективності триває реконструкція ще одного комплексу у передмісті, у Чабанах. Орієнтовні інвестиції – близько 6,3 млн. грн.

Роботи вже розпочалися. У Бучі зараз триває демонтаж зруйнованих конструкцій, у Чабанах уже триває реконструкція. Згідно з планами, відкриття обох ТРЦ плануються у 2024 році. Це будуть зразкові ТРЦ нових форматів.

Також у 2023 році Епіцентр-К проведе реконструкцію ще близько десяти об'єктів – у столиці та області, Харкові, Кременчуці та інших містах.

Епіцентр К засновано 2003 року, коли відкрився перший гіпермаркет у Києві. Сьогодні компанія розвиває найбільшу в країні мережу торгових центрів "Епіцентр", яка виступає лідером ринку у сегменті роздрібної торгівлі товарами для дому та ремонту. До групи компаній "Епіцентр К" входять: інтернет магазин з маркетплейсом Epicentrk.ua, мережі гіпермаркетів "Нова лінія", спортивних товарів Intersport, 4F та The Athlete`s foot (TAF), а також агрокомпанія "Епіцентр Агро", заводи з виробництва керамічної плитки та керамограніту Epicentr Ceramic Corporation та "Карпатська кераміка", деревообробне підприємство ЦСМ "Осмолода".

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну мережа "Епіцентр" поєднувала понад 80 торгових центрів у всіх регіонах країни. Внаслідок артилерійських та ракетних обстрілів агресора ряд ТЦ було суттєво пошкоджено, а чотири центри у Маріуполі, Херсоні, Чернігові та Бучі – повністю знищені.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ "Епіцентр К" є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) та Тетяна Суржик (0,73%).

Читайте також