Apple за підтримки Goldman Sachs має намір створити найбільший необанк у світі

Apple за підтримки Goldman Sachs має намір створити найбільший необанк у світі

Виробник iPhone оголосив про запуск нового фінансового продукту – депозитного рахунку

Днями компанія Apple анонсувала запуск нового фінансового продукту – депозитного рахунку. Вкладникам буде запропоновано 4,15% річних без лімітів на зняття коштів та з гарантуванням вкладів Федеральною корпорацією зі страхування депозитів (FDIC). І це тоді, коли ставки за депозитами середньостатистичного банку становлять менше 0,5%.

Apple зважилася на запуск нового продукту в не простіший час, коли США тільки приходять до тями після краху одного з лідерів ринку - Silicon Valley Bank. Наразі вкладники не поспішають відкривати депозити, а фінтех-стартапам не вистачає коштів для розвитку бізнесу

Apple, яка не має банківської ліцензії, виступає «вітриною» для Goldman Sachs Bank USA, яка має ліцензію та страхування вкладів від FDIC. Таким чином Apple є необанком на кшталт Chime, Revolut та Monzo.

Перспективи у необанку Apple величезні, оскільки понад 2 млрд iPhone на планеті тепер пропонуватимуть послуги Goldman. Новий продукт доступний лише клієнтам із кредитною карткою Apple Card.

Девід Донован, виконавчий віце-президент з фінансових послуг у консалтинговій фірмі Publicis Sapient, вважає, що це просто геніальна ідея створити таку екосистему.

Директор ринків капіталу в SouthState Bank Кріс Ніколс зазначає, що тепер банкам доведеться або конкурувати з Apple, що важко буде зробити з цифровим гаманцем техногіганта, або створювати мікропослуги в межах різних видів гаманців. На думку експерта, яскрава та інтуїтивно зрозуміла панель гаманця Apple – саме те, чого не вистачає багатьом фінустановам.

Читайте також