Другий за величиною пенсійний фонд Канади планує продати акції прямих інвестицій на суму $2 млрд

Другий за величиною пенсійний фонд Канади планує продати акції прямих інвестицій на суму $2 млрд

Caisse de Depot та Placement du Quebec вивчає можливість продажу акцій прямих інвестицій на вторинному ринку, щоб звільнити гроші для інших інвестицій

CDPQ, другий за величиною пенсійний керуючий в Канаді вивчає ринок із єдиною метою продажу акцій прямих інвестицій.

CDPQ, активи якої на кінець червня становили 424 мільярди канадських доларів (близько $307 млрд), відмовилася від коментарів.

Деякі пенсійні фонди Північної Америки вичерпали суму, яку вони можуть виділити на приватні активи після багатьох років накопичення в класі неліквідних активів, коли відсоткові ставки були близькі до нуля. Більше того, жорсткий ринок угод ускладнює менеджерам фондів прямих інвестицій вихід із інвестицій та повернення капіталу інвесторам.

За даними Jefferies Financial Group Inc, обсяг угод партнерів з обмеженою відповідальністю на вторинному ринку склав $25 млрд у всьому світі в першій половині року, що становить 58% всього вторинного ринку, оскільки інституційні інвестори стали більш активно керувати своїми портфелями прямих інвестицій.

CDPQ повідомила про прибутковість у 4,2% у першій половині року, що практично відповідає її контрольному показнику.

За словами людини, знайомої із ситуацією, CDPQ нещодавно продав акції фонду Partners Group на суму понад $1 млрд і близько $2 млрд приватних інвестицій минулого року.

Читайте також