Ford став співінвестором заводу з переробки нікелю в Індонезії

Ford став співінвестором заводу з переробки нікелю в Індонезії

Загальний розмір інвестицій у завод становить $4,5 млрд

Американський автовиробник Ford приєднався до PT Vale Indonesia та китайської Zhejiang Huayou Cobalt як новий партнер заводу, що виробляє матеріали для акумуляторів електромобілів в Індонезії.

Інвестиції Ford є першими в країні Південно-Східної Азії і підкреслюють зростання автовиробників до сировини, що використовується для виробництва акумуляторів для електромобілів, на які припадає близько 40% номінальної ціни автомобіля.

Індонезія, що володіє найбільшими у світі запасами нікелю, намагається розвивати переробні галузі для виробництва металу, зрештою прагнучи виробляти акумулятори та електромобілі.

Запропонована установка кислотного вилуговування під високим тиском (HPAL) буде розташована в Помалаа на південному сході Сулавесі, де Vale керує рудою нікелю.

Vale та Huayou розпочали будівництво заводу у листопаді, і як очікується, комерційна експлуатація розпочнеться у 2026 році.

Фебріані Едді, виконавчий директор Vale Indonesia, сказав, що ця угода унікальна тим, що дозволяє американському автовиробнику зайнятися розвідкою та видобутком нікелю.

Вона сказала, що Vale володіє 30% акцій проекту, а решту контролюють Ford та Huayou.

Компанії не повідомили, скільки Ford інвестує у завод, який, як очікується, вироблятиме 120 тис. тонн на рік змішаного гідроксидного осаду, матеріалу, що витягується з нікелевої руди для використання в батареях електромобілів.

"Ford може допомогти забезпечити, щоб нікель, який ми використовуємо в батареях для електромобілів, видобувався і вироблявся відповідно до тих самих стандартів ESG в рамках нашого бізнесу по всьому світу", - сказав на церемонії підписання глава Ford зі зв'язків з урядом Крістофер Сміт.

Читайте також