Ізраїль надає Intel $3,2 млрд на новий завод із виробництва мікросхем вартістю $25 млрд

Ізраїль надає Intel $3,2 млрд на новий завод із виробництва мікросхем вартістю $25 млрд

Це є найбільшою інвестицією компанії у країні

Уряд Ізраїлю погодився надати Intel грант у розмірі $3,2 млрд на новий завод з виробництва мікросхем, який планує побудувати на півдні Ізраїлю.

Ця новина з'явилася на тлі того, що Ізраїль продовжує вести війну з палестинським угрупуванням ХАМАСу після нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня. Це також велика демонстрація підтримки з боку великої американської компанії та щедра пропозиція з боку уряду Ізраїлю.

План розширення свого підприємства в Кір'ят-Гаті, де у компанії є діючий завод з виробництва мікросхем, розташований в 42 км від сектора Газа, контрольованого ХАМАСом, є «важливою частиною зусиль Intel зі створення більш стійкого глобального ланцюжка поставок, поряд з діяльністю компанії, що триває», - йдеться у заяві Intel.

Під керівництвом генерального директора Пета Гелсінгера компанія Intel інвестувала мільярди у будівництво заводів на трьох континентах, щоб відновити своє домінування у виробництві чіпів та краще конкурувати з AMD, Nvidia та Samsung. Новий ізраїльський завод є останньою інвестицією американського виробника мікросхем за останні роки.

"Підтримка з боку уряду Ізраїлю... гарантує, що Ізраїль залишиться глобальним центром напівпровідникових технологій і талантів", - заявив віце-президент Intel Даніель Бенатар.

Читайте також