Китайські інвестиції в країни ініціативи Один пояс – один шлях досягли найвищого рівня з 2018 року

Китайські інвестиції в країни ініціативи Один пояс – один шлях досягли найвищого рівня з 2018 року

Китайські компанії вклали $50 млрд у закордонні проєкти

Згідно з новим звітом Університету Гріффіта в Австралії та Університету Фудань у Шанхаї, загальний обсяг інвестицій був майже на 80% вищим, ніж у 2022 році, і допоміг збільшити загальний обсяг інвестицій зі 150 країнами, що підписали інфраструктурну ініціативу, до більш ніж $1 трлн з 2013 року.

Значно збільшилися інвестиції у високотехнологічні проєкти, зокрема у виробництво електромобілів. У секторі акумуляторів було задіяно близько $8 млрд, йдеться у звіті, що обумовлено планами будівництва заводу з виробництва акумуляторів у Південній Кореї та автомобільних заводів у таких країнах, як Таїланд, В'єтнам, Бразилія та Угорщина.

У доповіді підтверджуються нещодавні дані, які показали, що вихідні інвестиції Китаю минулого року зросли до найвищого рівня з 2016 року, незважаючи на внутрішній спад та стурбованість у деяких країнах щодо національного впливу та практики кредитування.

Середній розмір будівельних проєктів, оголошених минулого року, становив менше ніж $400 млн, що є другим найнижчим показником з початку ініціативи у 2013 році.

Читайте також