Microsoft інвестує 3,2 млрд євро у будівництво дата-центрів у Німеччині

Microsoft інвестує 3,2 млрд євро у будівництво дата-центрів у Німеччині

Американський ІТ-гігант Microsoft Corp. має намір інвестувати 3,2 млрд євро протягом найближчих двох років у розвиток інфраструктури, пов'язаної з технологіями штучного інтелекту, в Німеччині, ...

Це найбільша пряма інвестиція Microsoft у Німеччині, зазначає Bloomberg. Кошти будуть спрямовані на будівництво нових центрів обробки даних (ЦОД) у землі Північний Рейн-Вестфалія та у районі Франкфурта, а також на навчання співробітників, сказав Сміт.

"Німецькі компанії стрімко адаптуються до технологій ШІ, - заявив він, виступаючи на заході в Берліні, в якому також взяв участь канцлер Німеччини Олаф Шольц. - Ми розширюємо свої ЦОД у регіоні".

«Ми хочемо, щоб економіка Німеччини могла отримати вигоду від штучного інтелекту, щоб продовжувати розширювати свої глобальні лідерські позиції в конкурентоспроможності», — сказав президент і віце-голова Microsoft Бред Сміт у заяві. «Ми спостерігаємо зростання попиту на додатки штучного інтелекту в ключових секторах економіки, таких як виробництво, автомобільна промисловість, фінансові послуги, фармацевтика, науки про життя та медичні технології».

За останні 12 місяців капіталізація Microsoft виросла більш ніж у півтора рази (на 56%), до $3 трлн, завдяки чому Microsoft обійшла за ринковою вартістю Apple Inc. і стала найдорожчою компанією у світі.

Читайте також