TSMC скорочує інвестиції в 2023 році через послаблення попиту на чіпи

TSMC скорочує інвестиції в 2023 році через послаблення попиту на чіпи

Тайванський виробник мікросхем оголосив про скорочення інвестицій на тлі прогнозованого падіння виручки на 5%

Тайванський виробник мікросхем TSMC попередив, що виручка в першому кварталі впаде на 5%, а також скоротяться річні інвестиції, оскільки основний постачальник Apple Inc очікує зниження попиту через уповільнення світової економіки.

Ведмежий прогноз слідує за стрибком прибутку в четвертому кварталі на 78%, що підкреслює глибину різкого уповільнення в глобальному технологічному секторі, який бореться з погіршенням споживчого попиту, викликаним високими темпами інфляції, зростаюими процентними ставками і економічним спадом.

Тим не менш, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), найдорожчий у світі виробник мікросхем, прогнозує відновлення зростання в другій половині цього року.

"Ми прогнозуємо, що напівпровідниковий цикл досягне дна десь у першій половині і побачимо відновлення у другій половині 2023 року", - сказав генеральний директор Сі Сі Вей, додавши, що відновленню сприятиме запуск нових продуктів, таких як товари зі штучним інтелектом.

Найбільший у світі контрактний виробник чіпів заявив, що його капітальні витрати у 2023 році знизяться до $32-36 млрд із $36,3 млрд у 2022 році.

Читайте також