Виробник дронів Skydio приваблює $230 млн для розширення заводу в США

Виробник дронів Skydio приваблює $230 млн для розширення заводу в США

Угода оцінює стартап у $2,2 млрд

У понеділок виробник дронів планує оголосити про залучення $230 млн. Фінансова угода дає Skydio оцінку в $2,2 млрд і відображає інтерес приватних інвесторів до підтримки технологій, пов'язаних з обороною, тенденція, яка посилилася після вторгнення росії в Україну.

Генеральний директор Skydio Адам Брай розповів, що українські військові почали використовувати безпілотники, подаровані Skydio, на початку війни, і тепер використовують «сотні» з них для документування пошкоджень, завданих будинкам, збору доказів військових злочинів та отримання зображень складної місцевості перед відправкою військ.

Компанія Skydio, заснована в 2014 році, має список клієнтів, до якого входять агенції громадської безпеки та підприємства, такі як Dominion Energy Inc. та підрядник Shell USA, які використовують дрони для перевірки аварій та інфраструктури.

Генеральний директор Брай каже, що він витратив цілий рік на залучення раунду фінансування, що виявилося складним завданням, оскільки ринки капіталу впали у 2022 році.

Компанія залучила гроші від приватних осіб, у тому числі від легенд спорту Меджика Джонсона та Кевіна Дюранта, а також співака Джастіна Тімберлейка. Серед інших прихильників — Andreessen Horowitz та Linse Capital, а також корпоративні інвестори, такі як Nvidia Corp., NTT Docomo та Siemens AG.

Читайте також