Розробника систем автономного водіння Mobileye в ході IPO оцінили в $22 млрд

Розробника систем автономного водіння Mobileye в ході IPO оцінили в $22 млрд

Акції підрозділу безпілотних технологій Intel зросли на 30%, а інве-стори вважають, що це IPO може стати останнім такого масштабу у 2022 році

Дебют акцій Mobileye Global Inc відбувся у США. Компанія погодилася отримати лише третину від оцінки в $50 млрд, на яку вона розраховувала раніше.

«Оцінка була не такою, якою ми хотіли її бачити. Але отримання платформи публічної компанії зараз принесло велику користь», - сказав Ден Галвес, директор зв'язків із громадськістю Mobileye.

Гальвес додав, що для Mobileye важливо забезпечити видимість продукту зараз, оскільки це відбивається на клієнтах. Він вказав на продукт SuperVision, запущений спільно з Zeeker минулого року, як на причину, за якою зараз найкращий час для публічного розміщення.

Згідно з інформацією Dealogic, який відстежує дані про лістинг починаючи з 1995 року, американські IPO переживають один із найгірших за всю історію спостережень період: традиційні пропозиції залучають найменші кошти за більш ніж два десятиліття.

Сотні компаній відклали плани IPO цього року через волатильність на ринках капіталу.

До того, як у 2017 році ізраїльська Mobileye була придбана виробником чіпів Intel за $15,3 млрд, з 2014 року її було зареєстровано на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Mobileye розробляє технології автономного водіння і конкурує з Waymo від Alphabet Inc, Cruise від General Motors Co та іншими автовиробниками, які перейшли до розробки власної технології допомоги при керуванні автомобілем.

Гальвес сказав, що системи допомоги при керуванні Mobileye будуть розгорнуті в 270 млн автомобілях до 2030 року.

Читайте також