Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

LifeHackDay - це захід для ІТ підприємців, стартапів, інвесторів та інших учасників ІТ ринку, який регулярно проводиться бізнес-акселератором FeelGoodLabs та інкубатором InnovationBox за підтримки ...

26 березня у місті Львові у готелі “Жорж” відбувся вже третій LifeHackDay Ukraine, присвячений розвитку високотехнологічного та інноваційного бізнесу. Ця подія зібрала в одному місці  понад 85 осіб з числа успішних підприємців, інвесторів, розробників, і всіх тих, хто так чи інакше пов’язаний з ІТ-галуззю з семи регіонів України: Львова, Одеси, Дніпропетровська, Києва, Харкова, Черкас та Тернополя.

Захід організовано акселератором FeelGoodLabs та бізнес-інкубатором InnovationBox за спонсорської підтримки будівельної компанії Зелений Двір, котеджного двору Сметана та інвестиційної компанії FISON, та у партнерстві з: InVenture Investment Group, Startup.Network, IQSpace, SPACEHUB, GrowthUP, Digital Future, WannaBiz, UAngel, Gravity, CyberBionic Systematics, ITVDN, coMMuna, ІТ Ukraine, IT Crowd, Агенції Європейських Інновацій, iHUB Львів, Startup Depot, Lviv IT Cluster, GDG Львів, SkillsUp, StartIT, Клуб Ділових Людей, Prima Veritas, Prom.ua, RIA.com, GeniusMarketing, OK Factory, Brain Academy, LITS, Радіо Вголос, Woweffect, Lviv Startup Club, Громадське телебачення (Львів). Пряма трансляція проходила за підтримки BrainTV.

Ранок розпочався з бізнес-сніданку з засновниками та особливими спікерами: Олегом Білозором (СЕО в ReplyApp), Степаном Веселовським (СЕО в Lviv IT Сluster), Антоном Вокругом (CEO в DataProm), та Денисом Грецьким (CEO в TSEH 2.0), які завдали правильний початок. Питання, дискусії, несподівані відповіді та зізнання, а також інсайдерська інформація про відомі проекти - все це чекало на VIP гостей нашого заходу.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv 

На сніданок також завітав Євген Сисоєв, співзасновник українського венчурного фонду AVentures Capital.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

Відкрили офіційну частину заходу організатори, Сергій Довгополий та В’ячеслав Маякін, які окреслили ключові теми, що хвилюють ІТ-спільноту сьогодні.

Entrepreneurs LifeHacks Session розпочав Олексій Коваль, СЕО маркетингової агенції Gravity. Олексій поділився своїм поглядом на принципи компанії як основу для росту, націленої на великі перспективи. Він розповів, що основними принципами в роботі компанії є: приймати мудрі рішення, комунікативні вміння та навички, показувати постійність результату, вчитися швидко та з цікавістю, осмислити задачу та знайти найбільш практичне рішення проблеми, креативність ідей, інноваційність, кураж, чесність та прихильність справі.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv 

Продовжив сесію Руслан Бельтюков - CEO Business Community School. Він відповів на дуже важливі питання - яка роль власника у розвитку бізнесу? Зовсім не така явна, як вважає більшість навіть досвідчених підприємців. Що насправді купує клієнт? Чому бізнеси не успішні? Як дати клієнтам саме те, що їм треба. Всього дві речі, від яких залежить успіх компанії - стратегія і тактика.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

Наступний спікер - Олесь Тимофєєв - CEO GeniusMarketing та Genius Lab, по скайп-зв’язку розповів, як увійти до ТОП-30 співтовариств країни та ТОП сторінок у Facebook, як буквально за копійки отримати велику кількість нових клієнтів та посісти своє місце серед лідерів індустрії. Справжній онлайн-майстер-клас, докладна покрокова схема промо контенту, отримання лайків, якісних постів на конкретних прикладах.

Закривав сесію підприємців виступ Михайла Бабича (CEO RocketStart, блогера, мандрівника), який пояснив, як стартапу уникнути помилок та вижити. Чого краще не робити для того, щоб зберегти стартап? Яке підводне каміння очікує на шляху втілення ідеї? Які відмінності розвитку стартапів в Україні і чому (і як само!) закордонний досвід треба адаптувати до вітчизняних реалій і досягти мети.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

Далі на гостів заходу чекав розбір кейсу інвестиції в ReplyApp, яка відбулася місяць тому. Олексій Вітченко (інвестиційна компанія Digital Future) та Олег Білозор (CEO в ReplyApp) в деталях розповіли про свою співпрацю. Вона почалася досить оригінально: саме інвестор протягом року намагався умовити стартап прийняти $400 000. Театр? Можливо. Інсценування? Так, звичайно. Людська драма з елементами комедії (як у справжньому житті) з перших рук на камерній сцені LifeHackDay 2016 - Lviv.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

 Перший блок завершився багатосторонньою дискусією з Олексієм Вітченко - засновником та керівником однієї з провідних інвестиційних компаній Digital Future. Модератором дискусії виступив організатор заходу Сергій Довгополий. Олексій розповів про те, як потрапив в ІТ бізнес, що стало поштовхом для створення його першої ІТ-компанії та за який кошт; з якими труднощами йому довелося зіштовхнутися, а також поділився з усіма присутніми своїми перевіреними лайфхаками.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

Під час нетворкінг-перерви усі бажаючи мали змогу поспілкуватися між собою та отримати корисні поради від успішних та видатних експертів.

Investors LifeHacks Session відкрив Вадим Роговський - CEO бізнес-інкубатора для ІТ-проектів IQSpacе, ментор у “Казначей”, Luciding, PhD. “Як не отримати інвестиції: 10 шкідливих порад”. Практична, роками особисто зібрана інформація про те, що не треба робити, якщо ви хочете розвивати стартап. Вадим вміє так донести інформацію, що хочеться просто сьогодні ж створити успішний стартап, здобути інвестиції та досягти успіху.

Вадим Роговський знає, як не почути від інвестора "Давай, до побачення!". Як правильно говорити з інвестором і справити відмінне враження. Як і навіщо організувати роботу команди і головне повідомлення - грошей в Україні більше ніж проектів.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

Про захист нематеріальних активів розповіла Наталя Владимирова, керуючий партнер у патентно-правовій компанії Primа Veritas. Вона загострила увагу присутніх на тому, що існують три види ТМ: словесна, зображувальна і комбінована і пояснила, чим саме вони відрізняються. Наталя підказала, що варто реєструвати свої об’єкти інтелектуальної власності саме там, де ви їх використовуєте або плануєте використовувати, при цьому зауваживши, що немає світової реєстрації. Далі на конкретних кейсах відомих компаній Наталя розповіла, як вони використовують право інтелектуальної власності. Ця тема зацікавила багатьох присутніх, про що свідчила велика кількість запитань до Наталі.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv 

7 заповідей стартап-менеджменту та інвестицій від Сергія Ноздрачова - бізнес-ангела та серійного підприємця: 1. Інвестуйте в те, що знаєте. 2. Приймайте рішення лише на основі фактів. 3. Minimum Viable Product. 4. Dash Board - ключові метрики. 5. Працюючий “двигун зростання”. 6. Думайте про те, що є, а не про те, що було. 7. Збалансована команда.  

Три F: family, friends, fools. Чому професійні інвестори говорять про бізнес-янголів зі співчуттям, а людська молва асоціює їх з третім “F”. Чи є життя після стартапу? Інвестиціі в тренді.

 Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

Завершив сесію інвесторів В’ячеслав Маякін - CEO бізнес-інкубатору Innovation Box. Кому і чому інвестор каже “Ні”, і головне - що з цим робити. В’ячеслав відмітив насправді юзабільні прийоми, щоб вирішувати проблеми, а ще краще - запобігти проблемам при пошуку інвестицій у стартап. Розповів про особливості української ІТ-екосистеми. Розуміння принципів нетворкінгу на відміну від суміжних понять. Вячеслав показав, які місця займають Київ, Дніпропетровськ, Харків, Львів та Одеса на ІТ-мапі України, продемонстрував суми інвестицій в українські стартапи останніх років та як зростає екосистема ІТ України. На останок В’ячеслав розповів, з ким і яким чином заробити великі гроші в Україні.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

Засновник мовної школи WOW-Effect, викладач з 10-річним досвідом, Айше Борсеітова провела воркшоп з вивчення англійської, на якому всі присутні дізнались, як вивчити тисячі слів та граматику в рекордно короткий термін. Як позбутися психологічного барєру та заговорити англійською. Айше поділилась секретами поліглотів. Як вивчити 80 000 слів за 20 хвилин. По закінченню свого виступу Айше розіграла між присутніми набір із 1000 карток з найбільш використовуваними англійськими виразами.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

 

В продовження заходу виступив керівник бізнес-акселератора FeelGoodLabs та організатор заходу Сергій Довгополий з презентацією програми підтримки технологічних стартапів FeelGoodLabs Startup. Він навів статистичні дані щодо кількості успішних стартапів, та на що варто сподіватись. Розповів, чому більшість стартапів фейляться та що з цим робити? Сергій зачепив дуже важливе питання - чому в Україні немає реальних акселераційних програм з реальними історіями успіхів? Продовживши цю тему, він навів переваги програми бізнес-акселератора FeelGoodLabs, яка передбачає навчання, технічне інвестування, вихід на ринки, залучення інвестицій. Наприкінці свого виступу, Сергій анонсував, що влітку 2016 року відбудеться наступний LifeHackDay 2016 в Одесі.

Після невеликої перерви почалась Startups Pitching Session за підтримки компанії Startup.network. Представник компанії Олексій Жабський провів Битву Стартапів №37.

Минулої суботи у Львові пройшов LifeHackDay 2016 - Lviv

Учасниками батла стали: Egogo, ПАК “Дніпро”, to.lviv.ua, Умный договор, Calypso, Chartful.

Експертами, які обирали переможці були: Олексій Жабський, Сергій Довгополий, В’ячеслав Маякін, Олександр Тимохін, Вадим Роговський, Антон Вокруг, Денис Грецький, Наталя Владимирова, Іван Кульчицький, Ярослав Мудрий. Переможцем в одну десяту балів став стартап to.lviv.ua - пішохідні екскурсії по Львову з віртуальним гідом, який поїде на фінал Битви Стартапів у м.Київ.  Але інші учасники битви не залишилися без підтримки та подарунків від експертів та зробили значний крок вперед.

Завершився львівський LifeHackDay в ресторані “Пструг, хліб та вино”, де всі мали можливість поділитися враженнями від насиченого дня та продовжити спілкування в затишній атмосфері.

Читайте также