Э
10 корисних Telegram-каналів про бізнес, фінанси та інвестиції

10 корисних Telegram-каналів про бізнес, фінанси та інвестиції

Команда InVenture підготувала добірку 10 популярних і дуже цікавих українських Telegram-каналів, корисних для представників бізнес-спільноти України

Telegram - це найпопулярніший месенджер серед українців. Сервіс не просто служить засобом комунікації, а є майданчиком для різних інформаційних каналів, групових чатів та джерелом свіжих новин.
Команда InVenture підготувала добірку 10 популярних і дуже цікавих українських Telegram-каналів, які будуть цікаві бізнесменам, підприємцям, діловим людям і представникам інвестиційно-активних верств населення.

  1. InVenture – думаєте, в який напрямок найкраще інвестувати? Або хочете купити вже готовий бізнес? На телеграм каналі InVenture зібрані ТОП перевірених, вигідних і високо маржинальних пропозицій, а також актуальні інвестиційні новини України та світу, дослідження і аналітика, корисні статті, інтерв’ю та знижки з промокодами на тематичні заходи.
  1. Banker.ua – наймасштабніший український банківський телеграм-канал, створений порталом Banker.ua, в ньому можна знайти головні банківські новини, ексклюзивні інтерв'ю банкірів та головних бізнесменів, огляди продуктів, інсайди, рейтинги, фінансові лайфхаки, експертні колонки та багато іншого. Автори публікують тільки найважливіші та найактуальніші новини банківського світу України, допомагають обрати найкращий банк для обслуговування як фізичним особам, так і бізнесменам. З Banker.ua ви завжди будете в курсі економічного становища країни.
  1. Фундаментал – телеграм канал, де в реальному часі автор тестує різні пасивні інвестиційні інструменти для досягнення фінансової свободи. Канал може бути корисний всім, хто коли-небудь замислювався про ранню пенсію в реаліях України. На каналі публікуються як дослідження-лонгріди, так і короткі пости про доцільність інвестицій в різні інструменти: золото, облігації, акції, нерухомість, криптовалюта. Найближчим часом планується розкриття першого досвіду інвестицій в с/г землю.
  1. Ненудні фінанси – телеграм канал, на якому декілька разів на тиждень публікується дайджест головних фінансових подій України та світу. Кожен зможе знайти щось цікаве для себе, адже тематика починається від цін на газ та пальне, а закінчується хом'яком, яких допомагає господареві торгувати криптовалютою. Крім того на каналі часто публікуються спеціальні матеріали з роз'ясненням останніх економічних подій, наприклад, зміни до податкового законодавства або нововведення в подачі звітності.
  1. Finstop – телеграм канал, де ви знайдете інформацію коли купувати/продавати валюту та в що вкладати кошти. Фінансова грамотність – це знання і навички, які допомагають приймати зважені своєчасні і розумні фінансові рішення. Зрозуміти принципи управління фінансами зовсім не складно, адже є телеграм-канал Finstop, який допоможе вам зрозуміти природу руху курсів валют, золота, бути в курсі головних подій української та світової економіки. Окрім того, на каналі ви знайдете короткі авторські нотатки про фінансові події простою мовою, поради, новини про валютний ринок, якісну аналітику та актуальні курси валют. Важливо, що автор каналу має 20-річний досвід роботи в фінансовій галузі, тож ви отримаєте дійсно якісний та експертний контент.
  1. Монополіст – телеграм канал, де розповідають про монополізацію економіки, адміністративне захоплення влади олігархами, конкуренцію та додану вартість. На каналі ви знайдете: на скільки Україні вистачить газу; чому 600 тис. домогосподарств платитимуть за паливо вдвічі більше; чому в Україні не вистачає вугілля; чому антиолігархічний законопроект перетворився на антинародний. Канал ведуть журналісти з більш як десятирічним досвідом роботи в провідних бізнес-виданнях – Юрій Віннічук та Сергій Головньов.
  1. JustБізнес – телеграм канал, де все про фінанси, податки та ІТ. На каналі ви прочитаєте про: як в Україні будуть оподатковувати криптовалюти; чому гривня на шостому місці в рейтингу найбільш прибуткових валют світу; навіщо Приватбанк обмежив кількість переказів між картками; чому через 30 років дві третини українців не матиме пенсії; як будуть оподатковувати айтішників; і чому податкова амністія – це початок контролю наших витрат і доходів.
  1. UaBrand – телеграм канал, де розповідають про вдалі стартапи, цікаві додатки та успішні історії українського бізнесу. Канал веде досвідчений маркетолог одного з ТОПових digital агентств. На каналі: історія проектів Nextbike и Bikenow в Україні; як українець розробив гаджет для здачі аналізів у власній вбиральні; як колишній журналіст заснував онлайн-школу математики, яка генерує $30 000; про програміста, який винайшов пристрій, що дозволяє бездротово підключати телефон до автомобіля; чому інвестори з Кремнієвої долини вклали мільйони в українські кав'ярні-велосипеди.
  1. iPlan.ua – телеграм канал, який надасть відповіді на важливі питання щодо заощаджень та інвестицій. Як зберігати кошти? Куди інвестувати? Як убезпечити капітал від криз? Як назбирати на достойну пенсію? На ці та інші питання надають відповідь фінансові радники з багаторічним досвідом інвестування. На каналі безкоштовно розповідають про: ETF, Interactive Brokers, Нерухомість, Облігації, P2P кредити та ОВДП.
  1. Освіта для кар’єри – якщо вам не вистачає знань, щоб поміняти роботу або отримати підвищення? Працюєте на себе, але не знаєте як збільшити свої прибутки? Швидко та якісно підтягнути свої знання або ж стартувати в новій сфері допоможе канал Освіта для кар'єри. Тут ви знайдете інформацію про цікаві вебінари, майстер-класи, курси, стажування з працевлаштуванням, які допоможуть розвиватися у різних напрямах. І майже всі вони безкоштовні. IT, просування в інтернеті, англійська мова, управління проектами та продуктами, рекрутинг і багато інших сфер.

Читайте также