Найкращі бізнес брокери та інвестиційні компанії України

Найкращі бізнес брокери та інвестиційні компанії України

Вибір бізнес-брокера. Яка інвестиційна компанія допоможе продати бізнес чи залучити інвестиції? Рейтинг — найкращі інвестиційні компанії, інвестбанки, M&A радники та бізнес-брокери в Україні.

Якщо ви збираєтеся купити бізнес або продати бізнес в Україні, правильно інвестувати, залучити капітал чи потребуєте інших інвестиційно-банківських послуг, то звернутися до інвестиційної компанії, інвестиційного банку чи професійного бізнес-брокера – найкраще рішення. Слід памятати, що на брокерському ринку багато непрофесіоналів, а інтернет заповнений сайтами фірм, які давно не працюють, тому вибрати відповідного підрядника не так вже й легко.

Традиційно брокерські послуги в Україні надають великі інвестиційні банки, інвестиційні компанії та професійні бізнес-брокери.

Багато інвестбанків добре відомі на ринку, у них працюють висококласні професіонали, але коштують послуги таких фірм дорого, тому часто вони працюють переважно з великим бізнесом.

Середньому та малому бізнесу на допомогу можуть прийти професійні брокерські фірми та інвестиційні компанії, які займаються продажем бізнесу та залученням інвестицій менших розмірів та більш «всеїдні» за галузевими напрямками.

Про те, як вибрати бізнес брокера для продажу свого бізнесу, ми вже писали раніше, зараз же представляємо добірку - Найбільш відомі та професійні інвестиційні банки і бізнес брокери в Україні.

1. Інвестиційні компанії України: сегмент "великий бізнес" (від $5 000 000)

 

Dragon Capital

Dragon Capital logo - инвестбанк

Dragon Capital – найбільша інвестиційна компанія України, яка надає повний спектр інвестиційно-банківських послуг та брокерських послуг для корпоративних та приватних клієнтів. За участю Dragon Capital було успішно здійснено понад 100 угод на загальну суму понад $5 млрд. Українська біржа назвала Dragon Capital лідером фондового ринку України, компанія отримувала нагороди як найкращий онлайн-брокер та лідер у сфері інтернет-трейдингу. Також Dragon Capital має власний інвестиційний пакет, до якого входять такі компанії як: KMZ Industries, Чумак, ТРЦ «Алладін».

Web: https://dragon-capital.com

Рік заснування: 2000

Спеціалізація та види послуг: M&A, трейдинг, інтернет-трейдинг, інвестиційний банкінг, прямі інвестиції, аналітика, депозитарні, брокерські та консалтингові послуги.

Галузеві компетенції: девелопмент, житлова та комерційна нерухомість, медіа, виробництво продуктів харчування, сільське господарство, банківська сфера, фармацевтика.

Бенефіціари (власники) та ключовий менеджмент:

  • Томаш Фіала – Генеральний директор
  • Брайан Бест – Керуючий директор, інвестиційно-банківські послуги
  • Євген Баранов - Керуючий директор, прямі інвестиції
  • Володимир Тимочко - Керуючий директор, прямі інвестиції
  • Андрій Носок - Керуючий директор, прямі інвестиції

 

Інвестиційний капітал України (ICU)

ICU - инвестбанк

ICU – фінансова група, яка надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, керує активами приватних та інституційних інвесторів. З 2013 року до складу групи ICU також входить банк "Авангард". Компанія також має в своєму розпорядженні одну з найкращих та найсильніших аналітичних команд. У 2012 році Bloomberg визнав ICU найкращим мультистратегічним фондом з прибутковості, а в 2015 році ICU посів перше місце в рейтингу інвестиційних банків України, складеному агентством Cbonds. У ході угод M&A група ICU надавала послуги фінансового радника таким компаніям, як Kernel, Roshen, Kyivstar. Загалом команда інвестиційно-банківського підрозділу ICU реалізувала M&A більш як на $1 мільярд.

Web: https://www.icu.ua

Рік заснування: 2006

Спеціалізація та види послуг: M&A, залучення та розміщення акціонерного капіталу, залучення боргового капіталу, реструктуризація боргів, управління інвестиціями, дилерські операції, депозитарне та брокерське обслуговування, аналітична підтримка клієнтів, продаж цінних паперів.

Галузеві компетенції: сільське господарство, фінанси та банківський сектор телекомунікації та IT, нерухомість, мережі роздрібної торгівлі, машинобудування, видобувна промисловість.

Бенефіціари (власники) та ключовий менеджмент:

  • Костянтин Стеценко – Керуючий партнер
  • Макар Пасенюк – Керуючий партнер
  • Роман Микитов – Директор, Інвестиційний банкінг
  • Руслан Кільмухаметов – Директор, Ринки боргового капіталу
  • Иван Швыданенко – Директор, Інвестиційно-банківські послуги
  • Юрій Камарицький – Віце-президент, Інвестиційно-банківські послуги

 

Concorde Capital

Concorde Capital - инвестбанк

Concorde Capital – провідна українська інвестиційна компанія, що надає повний спектр інвестиційних та брокерських послуг. Завдяки Concorde Capital українським підприємцям вдалося залучити понад $3 млрд. для розвитку бізнесу. У 2017 та 2018 роках компанія увійшла до ТОП-3 рейтингу The Thomson Reuters Extel Survey у номінації «Українська аналітика». Також у 2018 Concord Capital стала переможцем у номінації «Найкраща аналітика на ринку України» у рейтингу Cbonds Award for the CIS region 2018. У 2017 у цьому ж рейтингу компанія була відзначена одразу у трьох номінаціях: «Найкращий трейдер на ринку України» «Найкращий інвестиційний банк України», «Найкращі дослідження фінансових ринків в Україні».

Web: https://concorde.ua

Рік заснування: 2004

Спеціалізація та види послуг: M&A, IPO, залучення інвестицій, боргове фінансування, бізнес-консалтинг, брокерські послуги та операції з цінними паперами.

Галузеві компетенції: онлайн рітейл, нерухомість, альтернативна енергетика, медицина, фармацевтика, банківська сфера, промисловість.

Бенефіціари (власники) та ключовий менеджмент:

  • Ігор Мазепа – Засновник, Генеральний директор
  • Ігор Сотник – Директор інвестиційно-банківського департаменту
  • Олександр Паращий – Глава аналітичного департаменту

 

FinPoint 

Finpoint - инвестбанк

FinPoint – інвестиційно-банківська компанія, що надає консалтингові послуги у процесах M&A в Україні та інших країнах СНД. З 2009 року фірма FinPoint є стратегічним партерном компанії Rothschild в Україні, що дозволяє FinPoint знаходити інвесторів для українського бізнесу по всьому світу та забезпечує широку мережу контактів із керівництвом найбільших корпорацій та фінансових інституцій.

Web: http://finpoint.biz

Рік заснування: 2003

Спеціалізація та види послуг: M&A, боргові операції та реструктуризація боргів, фінансові консультації, консультації під час підготовки до IPO, оцінка вартості бізнесу.

Галузеві компетенції: банківський сектор, страхування, транспорт та інфраструктура, сільське господарство, виробництво продуктів харчування та споживчих товарів, виробництво будівельних матеріалів, енергетика та комунальне господарство.

Бенефіціари (власники) та ключовий менеджмент:

  • Сергій Будкін – Керуючий партнер
  • Олег Ковтун – Партнер
  • Леонід Кірян – Партнер

 

2. Інвестиційні компанії України: сегмент "середній і великий бізнес" (від $1 000 000)

 

InVenture

InVenture - инвестбанк

Інвестиційна група InVenture є одним із лідерів на ринку купівлі-продажу бізнесу та залучення інвестицій в Україні. InVenture також контролює перше та найбільше в Україні онлайн медіа видання, присвячене прямим інвестиціям та венчурному капіталу. Загальна сума угод, реалізованих за участю InVenture з 2012 року, перевищила $270 млн, понад 500 клієнтів компанії знайшли потенційних інвесторів та покупців для свого бізнесу.

Web: https://inventure.ua

Web (портал): https://inventure.com.ua

Рік заснування: 2009

Види послуг: Інвестиційно-брокерські послуги з продажу великого, середнього та малого бізнесу, злиття та поглинання (M&A), залучення акціонерного капіталу та боргового фінансування, консультування з корпоративних фінансів, інвестиційний маркетинг та PR.

Детальніше про продаж бізнесу, залучення інвестицій ви можете дізнатись на сторінці з переліком послуг. Якщо Ви бажаєте інвестувати або придбати готовий бізнес, вам потрібно зареєструватися на сторінці для інвесторів.

Галузеві компетенції: сільське господарство та агросектор, виробничий сектор та FMCG, сектор послуг, комерційна та промислова нерухомість, альтернативна енергетика, охорона здоровя, IT.

Бенефіціари (власники) та ключовий менеджмент:

  • Олексій Олійников – Керуючий партнер
  • Юрій Бочкур-Краснянський – Партнер
  • Вікторія Чугаєвська - Партнер
  • Роман Кантаровський – Партнер
  • Олександр Рудь – Партнер
  • Лілія Юнко – Асоційований партнер (західний кластер)
  • Сиса Людмила - Асоційований партнер (південний кластер)

 

Capital Times

Найкращі бізнес брокери та інвестиційні компанії України

Capital Times Investment Advisory — провідна компанія на ринках України та Білорусі з надання послуг у сфері інвестиційного банкінгу. Головні офіси компанії знаходяться у Києві (Україна) та Мінську (Білорусь) за підтримки 55 партнерів Globalscope на всіх континентах, у 46 країнах.

У 2014 році компанія стала учасником мережі Globalscope Partners, яка поєднує провідних міжнародних M&A консультантів. Участь у цій глобальній організації дозволяє Capital Times створювати для клієнтів максимальну додану вартість у міжнародних транзакціях від Каліфорнії до Пекіна.

Web: https://www.capital-times.com

Рік заснування: 2006

Спеціалізація та види послуг: виконання угод зі злиття та поглинання компаній, залучення стратегічного та фінансового партнера, консультації зі стратегічних питань, максимізація вартості бізнесу, реструктуризація заборгованості, залучення капіталу.

Галузеві компетенції: телекомунікації та IT, охорона здоровя та фармація, логістика, роздрібна торгівля, рітейл.

Бенефіціари (власники) та ключовий менеджмент:

  • Сергій Гончаревич – Керуючий партнер
  • Євген Кудрицький – Партнер
  • Дмитро Барановський – Віце-президент

 

Soul Partners

Soul Partners

Soul Partners — це інвестиційно-банківський бутік, який пропонує послуги зі злиття та поглинання, залучення та реструктуризації позикових коштів та капіталу місцевим бізнесменам та інвесторам.

Web: https://soulpartners.com.ua

Рік заснування: 2018

Спеціалізація та види послуг: злиття та поглинання, залучення боргового та акціонерного капіталу, реструктуризація боргів.

Галузеві компетенції: TMT, агросектор, переробка, логістика, відновлювана енергетика, промислове виробництво.

Бенефіціари (власники) та ключовий менеджмент:

  • Ігор Верхогляд – Керуючий партнер
  • Віталій Провоторов – Керуючий партнер
  • Ірина Джус – Віце-президент

 

3. Інвестиційні майданчики: сегмент "малий бізнес та стартапи" (від $10 000)

STARTUP.NETWORK

Startup.Network - стартапы

Інвестиційна платформа STARTUP.NETWORK спеціалізується на роботі та просуванні стартапів, проектів з IT-складовою. Функція платформи – забезпечення комунікації між підприємцями, консультантами, інвесторами.

Web: https://startup.ua

Рік заснування: 2007

Види послуг: Розміщення проекту на порталі, розсилка бізнесу або інвестпроекту по базі інвесторів, персональний підбір проектів для інвесторів, пошук вигідних інвестиційних пропозицій, допомога у продажу бізнесу, отримання інвестицій, позики. Презентація проекту на заході Битва Стартапів перед бізнес-ангелами, представниками інвестиційних банків, інвесторами. Можливість отримання рекомендацій від спеціалістів, членів експертної ради Startup.Network. Також профільні спеціалісти з різних сфер можуть стати партнерами Startup.Network, пропонуючи свої послуги підприємцям та інвесторам за допомогою платформи, стаючи співорганізатором заходів.

Галузеві компетенції: стартапи всіх галузей, ІТ.

Бенефіціари (власники) та ключовий менеджмент:

  • Олександр Сорока – Засновник інвестиційної платформи Startup.Network
  • Юлія Сміла – Event Director
  • Олексій Жабський – Керівник Crowd.Inc

 

Bizrating

Bizrating

Bizrating - портал про продаж малого бізнесу та франшиз. BizRating спеціалізується на наданні рекламних та посередницьких послуг. Також на порталі розміщуються статті про брокеридж, франчайзинг, ведення, продаж та купівлю бізнесу.

Web: http://bizrating.com.ua

Рік заснування: 2009

Види послуг: Розсилка пропозицій по базі підписників, написання тематичної статті про бізнес, розміщення в каталозі готового бізнесу на головній сторінці порталу. Виведення пропозиції в ТОП Google, оголошення «під ключ», банер із пропозицією на сайті, розміщення на порталі «ІнтерКредит», розміщення пропозиції у блоці «Терміново продається бізнес». При ексклюзивному варіанті співробітництва підписується інвестиційний меморандум та проводиться оцінка вартості бізнесу.

Галузеві компетенції: усі напрямки.

Бенефіціари (власники) та ключовий менеджмент:

Валерій Жерегеля – Власник та директор

 

Найкращі інвестиційні компанії України. Інвестиційна компанія Київ. Інвестиційні компанії в Україні. Найкращі брокери України. ТОП-брокери України. Інвестиційний брокер України, бізнес брокер України, інвестиційна компанія України, брокерські компанії України, брокери України, інвестиційні компанії Київ, брокерські компанії Київ. Брокерські послуги із продажу бізнесу. Рейтинг інвестиційних компаній України. Інвестиційні компанії України. Інвестбанки, інвестиційні компанії, інвестиційна компанія, інвестиційний банк, інвестиційні банки, інвесткомпанії, інвесткомпанії. Бізнес-брокер Україна. Супровід угод купівлі та продажу бізнесу. M&A радник. M&A advisor Ukraine. Агенти з продажу бізнесу. Посередники з продажу бізнесу. Бізнес брокери України. Агентство з продажу бізнесу. Брокер з продажу бізнесу.

Читайте також