ФДМУ виставить на велику приватизацію Аерок та Демуринський ГЗК

ФДМУ виставить на велику приватизацію Аерок та Демуринський ГЗК

Кабмін включив державну частку розміром 100% статутного капіталу ТОВ «Аерок» та таку саму – ТОВ «Демуринського гірничо-збагачувального комбінату» до переліку об'єктів великої приватизації

У Фонді держмайна повідомили, що найближчим часом планується провести аукціонні комісії, за результатами яких буде запропоновано стартові ціни та умови продажу цих активів.

Як підкреслив голова ФБМУ Віталій Коваль, йдеться про дуже перспективні підприємства і Фонд зробив усе необхідне для їхньої підготовки до приватизації.

Так, передано до статутного капіталу нерухоме та рухоме майно "Демуринського ГЗК", вилучене рішеннями ВАКС окремо від корпоративних прав. А з корпоративних прав "Аероку" було успішно знято арешти.

Віталій Коваль очікує, що націоналізовані активи знайдуть нових ефективних власників, які розвиватимуть виробництво, створюватимуть нові робочі місця та даватимуть поштовх для розвитку територій та відновлення України.

ТОВ «Аерок» є одним із провідних виробників газобетонних виробів в Україні, має виробничі потужності у Київській та Львівській областях. Раніше компанія через "Групу ЛСР" (рф) належала підсанкційному російському олігарху Андрію Молчанову. Відповідно до фінансового звіту підприємства за 2023 рік вартість його активів складає 947 млн грн.

ТОВ «Демуринський гірничо-збагачувальний комбінат», у свою чергу, є одним із провідних гірничо-збагачувальних підприємств в Україні, з 2006 року розробляє Вовчанське комплексне розсипне титано-цирконове родовище у Дніпропетровській області. Раніше належало російському мільярдеру Михайлу Шелкову. Вартість активів підприємства складає 654 млн грн.

Читайте також