Польська сервісна ІТ-компанія ASEE Group придбала українську e-health систему Askep.net

Польська сервісна ІТ-компанія ASEE Group придбала українську e-health систему Askep.net

ASEE Group, що входить до складу публічної Asseco Group із капіталізацією $1,4 млрд, поглинула українську e-health систему Askep.net

Поглинання польської ASEE Group, яка має понад 3900 співробітників, української e-health системи Askep.net стало першою M&A-угодою міжнародного інституційного покупця з українською SaaS-компанією з початку повномасштабного вторгнення.

Тарас Бачинський, співзасновник інвестиційної компанії Mergewave Capital, яка виступила M&A-радником Askep.net. зазначив, що це злиття розширює пропозиції ASEE у SaaS-рішеннях у регіоні.

E-health система Askep.net. обслуговує понад 500 медичних закладів України.

Співзасновник Askep.net Назар Голоджун пояснив, що для досягнення деяких фінансових цілей компанії знадобився партнер, який міг би допомогти з масштабуванням на міжнародних ринках. Рішення було прийнято на користь ASEE, оскільки вона є частиною однієї з найбільших IT-груп у Європі.

Askep.net у 2017-му заснували українці Володимир Строгуш та Назар Голоджун. Компанія продає сервіс, що пропонує функції онлайн-запису до лікаря, історію відвідувань медичних закладів пацієнтом, надання автоматичних рекомендацій відповідно до показників аналізів тощо.

Суми угод сторони не розголошують.

Читайте також