Видавництво Основи тепер належить Українській школі політичних студій

Видавництво Основи тепер належить Українській школі політичних студій

Одне з перших видавництв незалежної України змінило власника на Українську школу політичних студій (УШПС), яка анонсувала «яскраві новинки» та оновлення видавництв

Видавництво «Основи» було одним із перших, які з'явилися після здобуття Україною незалежності та швидко здобули визнання серед інтелектуалів та шанувальників якісної літератури.

Наразі Українська школа політичних студій в особі Лабораторія законодавчих ініціатив (Agency for Legislative Initiatives) разом із випускниками УШПС Андрієм Вишневським, Анастасією Бородіною та керівницею Лабораторії законодавчих ініціатив Світланою Матвієнко спільно отримали право власності на 100% частки.

Як заявили нові власники видавництва, вони хочуть "повернути видавництво до основ".

«Для нас усіх початок нового етапу у житті Osnovy Publishing стане символом звернення до основ, на які ми зможемо надійно спиратися на шляху до перемоги, подальшої модернізації українських суспільних та політичних інституцій, виховання нових поколінь українців. Будуть важливі перевидання, яскраві новинки. Але головне, буде оновлено Osnovy Publishing – більше, ніж видавництво», – йдеться у повідомленні установи.

Видавництво «Основи» було створено 1992 року літературознавцем та публіцистом Соломією Павличком та політологом, колишнім директором Канадського інституту українських студій Богданом Кравченком. Видавництво першим почало випускати праці європейськими сучасними мислителями українською мовою, робити якісні переклади класичної літератури та навчальні посібники світового рівня.

Читайте також