Виробник овочів ТОВ «Кищенці Фрутс» інвестує у нове сучасне овочесховище

Виробник овочів ТОВ «Кищенці Фрутс» інвестує у нове сучасне овочесховище

Виробник овочів ТОВ «Кищенці Фрутс» (Черкаська область) у сезоні-2024 вирішило посилити свої потужності для зберігання і побудувало нове сучасне сховище.

Підприємство вже мало 5 камер для зберігання цибулі загальною потужністю близько 7 тис. тон.

У новому овочесховищі цибуля зберігатиметься в одній просторій камері на 2,6 тис. тон. Буде використовуватися оригінальне вентиляційне обладнання нового покоління виробництва Нідерландів з можливістю підігріву обігрівачами для сушіння продукту після завантаження.

«Це оптимальне рішення, якщо продукція завантажується на зберігання вологою та/або має чималу кількість зеленого пір’я, або якщо зовнішні умови не дозволяють швидко сушити цибулю за рахунок забору зовнішнього повітря та обміну його в камері. У подібних випадках варто використовувати обігрівачі», — розповів директор ТОВ «Толсма Текнік» Олесь Капітанчук.

Він також зазначив, що подібних рішень в Україні небагато. Проте саме на Черкащині є аналогічна система, яка справно працює вже багато років.

Придбана система обійшлася господарству в суму близько €250 тис. Оскільки «Кищенці Фрутс» уже має сортувальну та пакувальну лінії, то додатково витрачатися на них підприємству не довелося.

Інвестиція ТОВ «Кищенці Фрутс», яке побудувало овочесховище була здійснена власним коштом без фінансових запозичень.

Читайте також