Blackstone придбає підрозділ кліматичних технологій Emerson за $14 млрд

Blackstone придбає підрозділ кліматичних технологій Emerson за $14 млрд

Американська інвестгрупа погодилася купити контроль над підрозділом, який продає лінійку компресорів Copeland, які використовуються в опалювальному та охолоджувальному устаткуванні

Компанія Emerson із Сент-Луїса отримає авансові грошові надходження до сплати податків у розмірі близько $9,5 млрд. і збереже за собою 45% акцій.

Бізнес, який також включає портфель продуктів та послуг, пов'язаних з опаленням, вентиляцією, кондиціюванням повітря та охолодженням, генерує чистий обсяг продажів у розмірі близько $5 млрд у 2022 фінансовому році.

Emerson планує використовувати виручку від «стратегічних злиття та поглинання для зміцнення та диверсифікації свого портфеля автоматизації на чотирьох цільових суміжних ринках», заявила компанія.

Угода укладена після пандемічного буму на ринку житла у США, коли ціни на житло та активність у сфері ремонту різко зросли. Ринок почав падати в останні місяці на тлі зростання відсоткових ставок та побоювань рецесії.

Emerson проводить реорганізацію свого бізнесу шляхом продажу активів після злиття свого бізнесу в галузі промислового програмного забезпечення на початку цього року з Aspen Technology Inc. У серпні вона погодилася продати свій підрозділ із утилізації сміття Whirlpool Corp. за $3 млрд.

Читайте також