Фонд держмайна проведе аукціон із продажу київського виробника протезів

Фонд держмайна проведе аукціон із продажу київського виробника протезів

Фонд державного майна України 29 лютого 2024 проведе аукціон із продажу Київського експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

За інформацією голови ФДМУ Віталій Коваль, підприємство зараз здійснює господарську діяльність, проте воно збиткове та потребує залучення інвестицій.

До реалізації пропонується єдиний майновий комплекс ДП “Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство”, який включає медичні та виробничі корпуси, а також протезно-ортопедичні цехи у Чернігові та Черкасах.

Головною вимогою управителя є збереження профілю діяльності підприємства протягом щонайменше 10 років. Переможець аукціону не має права звільняти працівників упродовж шести місяців після переходу права власності.

Стартова ціна об'єкта - 31,3 млн грн. Крім того, за умовами аукціону новий власник має сплатити заборгованість підприємства у розмірі 34,4 млн. грн.

“Протезні підприємства мають стратегічне значення, особливо під час війни, коли зростає потреба у збільшенні обсягів виробництва та впровадженні новітніх технологій. Державні підприємства цієї галузі часто не витримують конкуренції з приватними компаніями. Отже, незважаючи на наявність потужностей та кваліфікованих кадрів, стає нерентабельним. Саме тому для розвитку їм потрібен стратегічний інвестор”, – зазначив голова ФДМУ.

У ФДМУ наголосили, що інтерес до підприємства вже виявили закордонні інвестори, які працюють у цій сфері.

Більш детальна інформація про аукціон за посиланням.

Читайте також