Forrest

Forrest's Fortescue інвестує $750 млн у перехід на чисту енергію

Перші три інвестиції включають проєкти у США та Австралії

Компанія Fortescue Metals Group Ltd., що належить мільярдеру Ендрю Форресту, схвалила інвестиції у розмірі $750 млн у початковий список із трьох проєктів екологічно чистої енергетики, зробивши скромний перший крок до виходу за рамки залізняку та переходу до «зеленої» енергії.

Fortescue побудує електролізер і водневий завод вартістю $550 млн в Арізоні, другий проєкт, орієнтований на паливо в австралійському штаті Квінсленд, і завод з виробництва екологічно чистого чавуну для постачання сталеплавильних матеріалів з нульовим рівнем викидів на шахту виробника в Крістмас-Крік у Західній.

Капітальні витрати в енергетичному підрозділі Fortescue зростуть на $100 млн до $500 млн протягом року до 30 червня, тоді як витрати в металургійній групі залишаться на рівні $3,2 млрд. Затверджені інвестиції в три проєкти будуть здійснені протягом трьох років, повідомила компанія.

Також буде реалізовано низку інших потенційних проектів, включаючи проєкт із виробництва добрив у Кенії, завод із виробництва екологічно чистого водню на північному сході Бразилії та завод з виробництва чистого аміаку в Норвегії.

Амбіції Форреста перетворити Fortescue на виробника чистого палива, щоб дати можливість обезуглерожувати найбільш забруднюючі галузі промисловості у світі, викликали скептицизм з боку критиків, які ставлять під сумнів здатність компанії реалізовувати складні проєкти в нових секторах або створювати достатній попит на такі продукти, як водень.

Читайте також