Інвестфонд Abris розглядає продаж польської медичної компанії Scanmed

Інвестфонд Abris розглядає продаж польської медичної компанії Scanmed

Найбільш очевидним покупцем називають компанію American Heart of Polish

Інвестиційний фонд Abris Capital Partners розглядає можливість продажу приватного постачальника медичних послуг Scanmed Group, причому найвірогіднішим покупцем є польська компанія з лікування серцево-судинних захворювань American Heart of Polish, повідомили джерела, знайомі з процесом.

Польський приватний сектор охорони здоров'я приваблює інвесторів, оскільки витрати поляків на охорону здоров'я швидко зростають. У 2022 році витрати на приватну охорону здоров'я зросли більш ніж на 10% і становили майже $12,94 млрд.

"Abris готується виставити Scanmed на продаж, причому найбільш очевидним покупцем є компанія American Heart of Polish", - повідомив агентству Reuters на умовах анонімності одне з джерел.

Інше джерело підтвердило інформацію, додавши, що компанію можна оцінити навіть у €350 млн. Третя людина сказала, що Abris очікує дуже високої оцінки, не назвавши конкретну цифру.

Абріс купив Scanmed у 2020 році у Life Healthcare Group Holdings, вартість компанії склала 340 млн злотих.

Якщо угода відбудеться, це стане ще одним прикладом злиття у польському приватному секторі охорони здоров'я після того, як італійська Gruppo San Donato погодилася купити контрольний пакет акцій American Heart of Polska, оцінивши компанію більш ніж у €500 млн.

Scanmed управляє медичними та кардіологічними центрами, а також трьома багатопрофільними лікарнями майже у 40 населених пунктах по всій Польщі.

Читайте також