Медіастартап Axios буде проданий Cox Enterprises за $525 млн

Медіастартап Axios буде проданий Cox Enterprises за $525 млн

Угода обіцяє об'єднати два абсолютно різні бізнеси

Менш ніж через шість років після запуску свого сайту новин Axios уклала угоду про продаж свого бізнесу конгломерату Cox Enterprises.

Axios, стартап, що базується в Арлінгтоні, штат Вірджинія, відомий своїми лаконічними історіями. Cox - це сімейний конгломерат зі штаб-квартирою в Атланті, якому належать Autotrader, Kelley Blue Book та The Atlanta Journal-Constitution, а також великі підприємства в галузі широкосмугового зв'язку та інших областях.

Керівники двох компаній кажуть, що їх поєднує спільна мета: розвиток місцевої журналістики.

"Ми знайшли споріднену душу у створенні великої, надійної та впливової медіакомпанії, яка зможе пережити нас усіх", - заявив генеральний директор і співзасновник Axios Джим ВандеХей.

 «Місцева спостережна журналістика дуже важлива для здоров'я будь-якої спільноти, і ніхто більше не зосереджений на її розвитку на національному рівні, ніж Axios», — сказав голова та головний виконавчий директор Cox Алекс Тейлор.

Axios була заснована ВандеХеєм, Майком Алленом та Роєм Шварцем після того, як вони залишили сайт Politico.

Cox Enterprises раніше вже інвестувала у Axios.

Придбання сталося у зв'язку з тим, що цього місяця Axios запускає три місцеві інформаційні видання в Сан-Франциско, Х'юстоні та Майамі. У липні компанія заявила, що кількість передплатників її інформаційних видань Axios Local "перевищила 1 мільйон передплатників на 24 ринках".

Читайте також