Промисловий конгломерат Schneider поглинає британську IT-компанію Aveva за $11,9 млрд

Промисловий конгломерат Schneider поглинає британську IT-компанію Aveva за $11,9 млрд

Акціонери розробника ПЗ у нафтогазовій, енергетичній, хімічній та інших галузях підтримали продаж 41% акцій, що залишилися французькому конгломерату

Близько 83% інвесторів Aveva Group Plc проголосували за угоду, що дало зелене світло французькому промисловому конгломерату Schneider на покупку приблизно 41% акцій Aveva, якими він ще не володіє.

Пропозиція Schneider є 47%-ю премією до ціни акцій Aveva від 23 серпня, за день до того, як Bloomberg News вперше повідомив про можливу пропозицію.

Schneider, якій вже належить близько 59% Aveva, заявила, що остання ціна буде її остаточною пропозицією, якщо не з'явиться конкуруючий учасник торгів. Хедж-фонд Davidson Kempner Capital Management, який купував частку в Aveva, а також M&G і канадська Mawer Investment Management були серед акціонерів, які чинили опір угоді за первісною ціною.

Компанія Aveva з Кембриджу надає програмні інструменти для комунальних служб, виробників нафти та газу, транспортних фірм та інших компаній.

Schneider узяв під свій контроль групу після того, як у 2017 році погодився поєднати свій бізнес промислового програмного забезпечення з бізнесом британської компанії. З того часу Aveva ще більше збільшилася за рахунок придбань, купивши в 2020 році виробника промислового програмного забезпечення Osisoft, що підтримується SoftBank Group Corp.

Читайте також