Сінгапурська компанія SATS купує паризького конкурента WFS за $1,1 млрд

Сінгапурська компанія SATS купує паризького конкурента WFS за $1,1 млрд

Угода створить найбільшого у світі глобального оператора вантажних авіаперевезень

Мережа об'єднаної компанії охопить торгові маршрути, на які припадає понад 50% світового обсягу вантажних авіаперевезень, йдеться у заяві компаній у середу.

Генеральний директор SATS Керрі Мок назвав угоду "трансформаційною можливістю для SATS", заявивши, що вона створить світового лідера.

SATS заявила, що угода оцінює WFS як підприємство в €2,25 млрд, і вона залучить 1,7 млрд сінгапурських доларів власного капіталу для фінансування покупки.

SATS купує WFS у філії приватної американської інвестиційної компанії Cerberus Capital Management.

У SATS заявили, що Temasek, якому належить 41% акцій, взяла на себе безвідкличного зобов'язання проголосувати за угоду.

SATS заявила, що покупка буде «фінансово вигідною» і підвищить прибуток SATS на акцію на 78% до 3,2 сінгапурських центів з 1,8 центів за рік до березня, а також збільшить виручку більш ніж на 200%.

WFS повідомила про виручку у розмірі €1,722 млрд і прибутки до відрахування відсотків, податків, зносу та амортизації у розмірі €232 млн за рік, що закінчився у березні 2022 року.

Компанія WFS, заснована у 1984 році, є найбільшим у світі логістичним оператором вантажних авіаперевезень, а також великим постачальником наземного обслуговування та технічних послуг. За даними компанії, у неї понад 300 клієнтів та 32 300 співробітників.

Читайте також