SK Hynix планує інвестувати $75 млрд у чіпи до 2028 року

SK Hynix планує інвестувати $75 млрд у чіпи до 2028 року

SK Hynix Inc., напівпровідниковий підрозділ SK Group, планує інвестувати у виробництво чіпів $74,8 млрд до 2028 року, вважаючи цей сектор критично важливим для забезпечення майбутнього свого бізнесу

Як йдеться у заяві SK Group у неділю, близько 80% цієї суми буде виділено на інвестиції у чіпи пам'яті з високою пропускною здатністю, Чіпи HBM від SK Hynix оптимізовані для використання із прискорювачами штучного інтелекту від Nvidia Corp. У рамках своєї ставки на ШІ SK Telecom Co. та SK Broadband Co. інвестують 3,4 трильйона вон у свій бізнес центрів обробки даних.

План з'явився після того, як голова SK Group Чей Те Вон та близько 20 керівників вищої ланки провели щорічні стратегічні наради, щоб обговорити напрямок другої за величиною бізнес-групи Південної Кореї після Samsung. Керівники провели марафонські обговорення протягом 20 годин протягом останніх двох днів та обговорювали шляхи реорганізації групи, чий бізнес також включає енергетику, хімікати та батареї.

Керівники вирішили, що SK Group буде прагнути генерувати 80 трильйонів вон до 2026 року за рахунок операцій та модернізації бізнесу. Цілі також включають забезпечення 30 трильйонів вон вільного грошового потоку протягом трьох років, щоб підтримувати співвідношення боргу до власного капіталу нижче 100%.

Група, яка втратила 10 трильйонів вон в минулому році, очікує отримати прибуток до оподаткування у розмірі 22 трильйони вон цього року, згідно з заявою. Вона має намір збільшити цю суму до 40 трильйонів вон в 2026 році.

Хоча це вперше, коли SK розкриває свої інвестиційні плани до 2028 року, SK Hynix оголосила про безліч інвестиційних планів цього року, включаючи $3,87 млрд на будівництво передового пакувального заводу та дослідницького центру для продуктів ШІ в Індіані.

Читайте також