Synopsys продає групі PE підрозділ забезпечення цілісності програмного забезпечення за $2,1 млрд

Synopsys продає групі PE підрозділ забезпечення цілісності програмного забезпечення за $2,1 млрд

Synopsys продасть свій підрозділ цілісності програмного забезпечення (SIG) групі прямих інвестицій на чолі з Clearlake Capital та Francisco Partners та сфокусується на штучному інтелекті

Минулого тижня агентство Reuters повідомило, що група PE перевершила конкурентів і веде переговори про покупку підрозділу SIG, який пропонує тестування безпеки програм для розробників програмного забезпечення.

Генеральний директор Synopsys Сассін Газі заявив, що цей крок посилить фокус компанії на її основному бізнесі з розробки чіпів і допоможе отримати вигоду з «ери штучного інтелекту».

Компанія допомагає таким фірмам як Nvidia визначати розташування сотень мільярдів транзисторів на невеликих кремнієвих квадратах.

Угода включає до $475 млн готівкою, яка буде виплачена після того, як викупні компанії досягнуть певних етапів, пов'язаних з угодою.

Synopsys оголосила про плани наприкінці 2023 року продати свій підрозділ SIG. У січні компанія погодилася придбати конкуруючу компанію з розробки програмного забезпечення Ansys за $35 млрд, що стало найбільшою її угодою в історії.

Очікується, що угода з SIG завершиться у другій половині 2024 року, внаслідок чого буде створено нову окрему організацію, яка надаватиме програмне забезпечення для тестування безпеки додатків.

Читайте також