Великобританія виділила рекордні £1,5 млрд на підтримку зеленої енергетики

Великобританія виділила рекордні £1,5 млрд на підтримку зеленої енергетики

Великобританія виділить рекордну суму £1,5 млрд на підтримку нових потужностей відновлюваної енергетики, що стане важливим кроком на шляху уряду до усунення викидів вуглецю

Збільшений бюджет включає £1,1 млрд для офшорних вітрових електростанцій. Це сталося після того, як аукціон минулого року не зміг залучити учасників, оскільки гарантована ціна на електроенергію була надто низькою.

"Це поверне Великобританії статус світового лідера в галузі зелених технологій і надасть інфраструктуру, необхідну для підвищення нашої енергетичної незалежності, захисту платників рахунків та перетворення на наддержаву чистої енергії", - заявив міністр енергетики Ед Мілібенд у письмовій заяві.

Вищий бюджет розглядається як ключ до запуску проектів, на реалізацію яких можуть піти роки. Нещодавно обрана адміністрація Великобританії хоче мати енергосистему з нульовим викидом вуглецю до 2030 року.

Крім фінансування морської вітроенергетики уряд виділить £270 млн на нові технології, такі як плавучі вітрові електростанції, які досі були розгорнуті тільки в невеликих масштабах.

Британія використовує контракти на різницю цін для підтримки нових поновлюваних потужностей, у рамках яких розробники погоджуються продавати електроенергію за фіксованою ціною протягом 15 років. Якщо ринкові ціни падають нижче за контрактні, то споживачі енергії платять за їх доплату, тоді як вищі ціни можуть призвести до того, що платникам рахунків відшкодовують витрати.

Читайте також