Volkswagen продає свій каршеринговий сервіс WeShare конкуренту Miles Mobility

Volkswagen продає свій каршеринговий сервіс WeShare конкуренту Miles Mobility

Сума угоди не повідомляється

Німецький автовиробник Volkswagen домовився про продаж свого каршерингового сервісу WeShare іншому німецькому сервісу Miles Mobility.

Miles Mobility є однією з найбільших компаній у сфері каршерингу у Європі. Завдяки угоді компанія додасть до 9 тис. автомобілів, що належать їй, 2 тис. автомобілів WeShare. Крім того, угода передбачає покупку Miles 10 тис. електромобілів Audi, Seat/Cupra та Volkswagen, їх постачання розпочнеться у 2023 році.

Кілька років тому великі автовиробники стали досить активно виходити на ринок каршерингу. Так, Volkswagen запустив WeShare у 2016 році, Mercedes-Benz та BMW також створили спільний каршеринговий сервіс. Однак у результаті цей бізнес виявився збитковим.

Як заявив у зв'язку з угодою генеральний директор VW Financial Services Крістіан Дальхайм, рішення про продаж WeShare було ухвалено після усвідомлення неможливості дійти прибутковості у 2023 році. Півроку тому Mercedes та BMW також продали свій каршеринговий сервіс автоконцерну Stellantis.

Miles, бізнес якої розпочався з Берліна, зараз працює у більшості великих міст Німеччини, включаючи Гамбург, Кельн та Мюнхен. Найближчим часом Miles збирається запустити каршерингові сервіси у Брюсселі та Женеві.

Читайте також