Куди вкладати гроші: 12 варіантів для інвестицій в Україні у 2024 році

Куди вкладати гроші: 12 варіантів для інвестицій в Україні у 2024 році

Куди інвестувати в Україні в 2024 році: поради інвесторам-початківцям, у що вкласти гроші сьогодні. Куди вкласти гроші, щоб одержати максимум прибутку? Інвестиції в Україні 2024 року.

Як відомо, гроші повинні працювати та приносити дохід. Саме тому, коли у вас зявляється вільний капітал, виникає безліч питань – куди вкласти гроші, як зробити вигідну інвестицію, який дохід може забезпечити той чи інший вид інвестицій. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, куди інвестувати гроші, щоб мати постійний щомісячний прибуток. На сьогодні є різні варіанти інвестування – одні з них просто вимагають вкладення капіталу, а для інших знадобиться ще й витрата вашого часу.

Усі тонкощі та особливості інвестування намагалися розібрати у цій статті. Основою для її створення був не лише наш особистий досвід, а й досвід експертів у фінансовій сфері та різних інвесторів. Після детального ознайомлення з варіантами куди можна вкласти гроші і як правильно інвестувати суму, яку ви маєте, ви зможете обрати для себе оптимальний спосіб капіталовкладення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі останніх новин та подій у світі інвестицій!

Куди інвестувати і як вкласти гроші?

Поняття інвестиції означає розміщення свого капіталу з одержання прибутку. Зазвичай, прибуток інвестора розраховується у відсотках річних від вкладеної суми грошей. Отже, якщо у договорі зазначено 15% річних, то інвестованих 1000 грн протягом року ви отримаєте 150 грн, тобто загалом матимете вже 1150 грн.

Потрібно памятати, що інвестиції завжди повязані з ризиками. Витратити гроші завжди досить просто. Однак не забувайте, що якщо вкласти гроші в неприбутковий проект – є можливість не тільки нічого не заробити, але й втратити частину свого капіталу. А головна ваша мета як інвестора отримувати регулярний дохід зі своїх інвестицій, а не розлучитися з накопиченими грошима.

Саме тому слід серйозно ставитись до будь-якого виду інвестування і насамперед підібрати саме той, який підійде вам і зможе задовольнити ваші потреби за бажаним рівнем ризику та доходу.

Які бувають види інвестицій?

Незважаючи на те, що з поняттям інвестування знайомі практично всі, мало хто знає, що капіталовкладення може бути різноманітним. Перш ніж вибрати обєкт інвестування, варто розібратися з його видами. Класифікують інвестування за декількома основними факторами, які слід вивчити заздалегідь.

За обєктом інвестування:

- спекулятивні — сюди входять такі інвестиції, заробити на яких можна просто перепродавши їх;

- фінансові – капіталовкладення у різні фінансові інструменти, найрозповсюдженішим прикладом є акції та облігації;

- венчурні – інвестування, повязане з перспективою розвитку діяльності, це можуть бути різні ноу-хау, стартапи, технології тощо;

- реальні – найменш ризикові інвестиції у реальні обєкти, наприклад, у нерухомість.

За терміном інвестування:

- короткострокові — інвестування на період до 1 року;

- середньострокові — на період від 1 до 5 років;

- довгострокові — терміном понад 5 років.

За формою власності:

- приватні – коли інвестором є фізична особа;

- закордонні – інвестор є нерезидентом;

- державні – коли інвестор – це державна організація.

За рівнем ризику втрати вкладень:

- консервативні — у яких ризик для вкладника мінімальний;

- інвестиції з помірним ризиком;

- агресивні — найбільш ризикові вкладення для інвестора.

За метою інвестування:

- прямі — коли внесок відбувається в один напрямок прямим фінансуванням;

- портфельні — вкладення коштів у кілька проектів, у тому числі складається портфель інвестицій;

  • інтелектуальні — це ті ж венчурні інвестиції, тобто вкладення у стартапи, ноу-хау тощо;
  • нефінансові – ті, які вимагають матеріальних витрат, наприклад, самоосвіта.

Що потрібно зробити перед тим, як вкладати гроші

Отже, насамперед необхідно розібратися в особливостях приватного інвестування. Для кожного громадянина України, який має певну суму грошей і хоче їх кудись вкласти, варто вивчити всі плюси та мінуси інвестування.

Плюси інвестування

- можливість отримання додаткового доходу – це головна наша мета, якої ми прагнемо, коли збираємося вкластисвій капітал у щось;

- можливість постійно оновлювати свої вклади та отримувати необмежену кількість прибутку;

- в результаті отримання свого відсотка від вкладу можна досягти бажаних цілей;

- крім того, інвестування — це ще й можливість розширення свого світогляду, отримання нових навичок та умінь.

Не слід забувати, що інвестування має і деякі недоліки, які можуть відчутно вплинути на ваш прибуток.


Мінуси інвестування

- насамперед – наявність ризиків, при вкладанні грошей у будь-який проект не можна на 100% бути впевненим у його прибутковості, отже, можливість втрати частини свого капіталу завжди є;

- інвестиції вимагають стресостійкості — це означає, що якщо ви досить емоційна людина — процес від вкладення до отримання прибутку може бути для вас досить складним;

- важливо витрачати час на свою самоосвіту – якщо ви не цікавитиметеся новинками на ринку, існує можливість «відстати» від тенденцій і просто втратити свій дохід;

- необхідно мати стартовий капітал — без цього не обходиться жоден стартап, через що питання, куди вкласти невеликі гроші є найбільш актуальним.

Куди вкладати гроші: 12 варіантів для інвестицій в Україні у 2024 році

5 правил для майбутнього інвестора

Після того, як ви розберетеся в перевагах і недоліках інвестування, приступати до процесу все ж таки рано. Потрібно ще й вивчити правила інвестування. 5 найпростіших правил, складених на основі досвіду інвесторів і нашому власному, дозволять вам з більшою ймовірністю отримати прибуток від капіталовкладення. Важливо розібрати їх усі по поличках та чітко сформулювати свій подальший план дій.

  1. Наявність вільного капіталу

Яким би не здавалося це дивним, але вкладати у щось можна лише вільні гроші. Тобто ті, що залишаються у вас після отримання основного доходу та розподілу всіх щомісячних витрат. Якщо ж грошей немає – брати кредити чи позичати у знайомих немає жодного сенсу. Через нестабільність економіки ви можете не тільки не отримати доход, але ще й залишитися в боргу перед банком.

  1. Постійний дохід

Інвестувати у власну справу чи інший бізнес можна лише у тому випадку, коли ви маєте стабільне джерело доходу. Якщо такого джерела у вас немає – внесок у програшну справу є ризиком залишитись взагалі без грошей. Оскільки будь-який внесок має свої ризики – краще заздалегідь забезпечити собі робоче місце або будь-який інший спосіб заробітку, який міг би гарантувати наявність постійного доходу.

  1. План інвестування

Будь-який досвідчений інвестор скаже вам, що перш ніж розпочинати інвестування, необхідно скласти план усіх своїх дій. Найкращим варіантом буде не обмежуватися єдиним напрямом, а скласти портфель з різними капіталовкладеннями.

Це дозволить вам гарантовано отримати прибуток, адже не можуть бути програшними відразу кілька напрямків, а значить, що з 4-5 варіантів деякі точно принесуть дохід. Крім того, план інвестування допоможе своєчасно приймати правильні рішення, якщо ситуація йде не так, як вам хотілося б, а значить і ризики мінімізуються.

  1. Вкладення отриманого прибутку в нові портфелі

Оскільки гроші мають властивість знецінюватися, не варто відразу витрачати отриманий від інвестицій прибуток у своїх цілях. Найкращим варіантом буде створення інших портфелів, які дозволять забезпечити стабільний прибуток у майбутньому.

  1. Контроль капіталу

Багато хто вважає, що можна просто вкласти у щось гроші та забути про них, через кілька років отримавши непоганий прибуток. Ця думка сама по собі хибна. Постійний контроль проекту, в який ви інвестували, дозволить вчасно приймати важливі управлінські рішення, які стануть запорукою отримання прибутку. Не забувайте про те, що зараз існує багато шахраїв і просто забувши про своє вкладення, ви ризикуєте залишитися взагалі без своїх заощаджень.

Керуючись цими правилами, ви зможете не лише гарантовано отримати дохід, а й примножити його. Важливо памятати про кожне з них, і ваші шанси на успіх зростуть.

Варіанти інвестування: куди інвестувати гроші у 2024 році?

Важливі поради від інвесторів із досвідом

Перш ніж розпочинати інвестування, важливо дізнатися думку відомих інвесторів щодо того, як діяти початківцю, щоб не тільки не втратити свої заощадження, а й примножити їх. Ми зібрали кілька найважливіших принципів, які допоможуть вам досягти своїх цілей.

Насамперед експерти рекомендують хоча б 30% свого капіталу вберегти від ризику втрати. Для цього слід вкласти їх у безпрограшний варіант. Ви можете відкрити депозитний рахунок або придбати нерухомість. Таким чином ви 100% збережете гроші та отримаєте прибуток від частини свого капіталу.

Важливо створити собі пасивний дохід. Для цього ви можете вкласти частину заощаджень у цінні папери, адже не завжди можна помацати і відчути гроші. Водночас заробіток на акціях та облігаціях може бути набагато вищим, ніж від інших видів інвестицій.

Слід памятати про те, що одночасно вкладаючи гроші в кілька проектів, ви гарантовано отримаєте прибуток хоча б від одного з них. Портфелі інвестицій, якщо ви правильно підберете сферу для капіталовкладення, можуть бути досить вигідними.

Не можна забувати про високоприбуткові інвестиції. Сьогодні можна знайти деякі напрямки інвестування, що обіцяють швидке отримання високого доходу. У свій портфель можна додати і невелику частину таких вкладень — важливо не перестаратися, адже завжди можна як виграти, так і програти все.

Не забувайте перевіряти інформацію. Не можна робити інвестиції в те, в чому ви не знаєтесь. Перш ніж вкласти свої гроші в будь-який проект, почитайте інформацію про нього, розкладіть по поличках всі дані і тільки тоді можна приймати рішення щодо його прибутковості. Взагалі гроші краще вкладати в ті проекти та ідеї, в яких ви знаєтеся, так ви зможете контролювати ситуацію і приймати правильні рішення.

12 варіантів, куди можна вкласти гроші в Україні

Після того, як ви розберетеся з усіма особливостями такого виду заробітку, як інвестування, настав час для найцікавішого – вибору, куди вигідно вкласти гроші. Сьогодні є безліч варіантів для капіталовкладення. Ми у своїй статті зібрали найцікавіші проекти, а також постаралися детально розглянути кожен з них, щоб відповісти на всі ваші запитання.

Банківський вклад / депозит в банку

Сьогодні відкрити депозитний рахунок є одним із найменш ризикових способів інвестування. Для банківського вкладу потрібно небагато грошей – для депозиту ви можете вибрати будь-яку мінімальну суму, яка є у вас у наявності і, безумовно, мона має бути вільною. У деяких банках для відкриття депозиту достатньо мати 100 грн.

Проблемою, з якою можна зіткнутися при цьому виді капіталовкладення, є інфляція. Рівень інфляції часто дорівнює процентній ставці, яку пропонують банки. Таким чином ви заробляєте певний відсоток від вкладу, але після закінчення терміну депозиту зможете дозволити собі на ці заощадження стільки ж, скільки могли дозволити на суму вкладу, наприклад, рік тому.

Тобто, якщо ви бажаєте покласти на депозитний рахунок 1000 грн. під 15% річних. На цю суму зараз можна придбати 1 мішок борошна і 1 мішок цукру. Через рік із депозитного рахунку ви отримаєте 1150 грн., але їх вистачить в кращому випадку на той самий набір продуктів. Крім того, слід памятати і про те, що більшість депозитних рахунків можна відкривати не менше ніж на 1 рік, а дострокове закриття рахунку (якщо вам терміново знадобляться гроші) призводить до ануляції всіх нарахованих відсотків, або їх зменшення.

Якщо ж ви наважилися відкрити рахунок у банку – вибирайте установу серед перевірених річним досвідом, адже молоді банки дуже часто прогорають і повернути свої вклади у такій ситуації досить складно.

Однак, протягом дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні Фонд відшкодовує кожному вкладнику банку кошти в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Через три місяці з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX (далі – воєнний стан в Україні), сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами не може становити менше 600 тисяч гривень.

Інвестиція у ПІФ

ПІФ — це пайовий інвестиційний фонд, де кожен вкладник має свою частину прибутку (пай). Такий спосіб капіталовкладення підходить для новачків, адже в цьому випадку вкладенням ваших грошей займається брокер. Позитивним є те, що для здійснення вкладу вам знадобиться мінімальна сума грошей – найчастіше від 1000 грн.

Найголовніше – підібрати ПІФ з хорошою репутацією, адже є великий ризик при вкладенні коштів в такі інструменти. На думку досвідчених інвесторів, вкладення у пайовий фонд не має перевищувати 10% наявного капіталу.

Однією з цікавих пропозицій інвестування в ПІФи в Україні у 2024 році є Пайовий інвестиційний фонд Inzhur Ocean, який було створено з метою викупу держчастки в 66,65% в київському ТРЦ Ocean Plaza.

Засновник Inzhur, Андрій Журжій говорить: "Ми створили інвестфонд InzhurOcean для того, щоб обєднати тисячі українців і взяти участь в аукціоні з приватизації 66,65% корпоративних прав товариств, які прямо чи опосередковано володіють будівлею ТРЦ Ocean Plaza. Вважаємо, ця нерухомість має стати народним надбанням, тому встановили мінімальний поріг інвестиції на рівні 4 000 грн і готуємося до найбільшого краудфандингу в бізнес-історії України".

В цілому, ми не дуже радимо вкладати гроші в ПІФ, тому що ви не керуєте своїми грошима, а інші люди можуть прогоріти. Краще, якщо ви втратите гроші через свою помилку, ніж через помилку інших людей. Краще інвестувати в те, в чому ви знаєтеся і можете самі оцінювати і керувати ризиками.

Купівля нерухомості

Купити нерухомість – найбільш безпрограшний варіант, який може принести непоганий прибуток у майбутньому. Єдиний недолік – необхідність наявності пристойної суми грошей – від 20 тис. доларів. Хоча ціни на нерухомість і падають, але в сучасних реаліях знадобиться не один рік, щоби ці гроші накопичити.

Якщо ж потрібна сума є – надалі ви зможете здавати нерухомість в оренду і отримувати стабільний щомісячний прибуток близько 5-10 тис. грн., або ж надалі вдало перепродати і заробити.

Інвестиції в дорогоцінні метали

Це теж один із гарних варіантів, якщо розглядати довготривалу інвестицію. Золото завжди в ціні — ви точно не втратите на такому вкладенні, але можна і не заробити. Для того щоб забезпечити собі більшу стабільність, можна робити капіталовкладення не тільки в золото, а ще, наприклад, у срібло. Таким чином, навіть якщо на одному з металів ви втратите, інший може компенсувати збитки.

У довгостроковій перспективі курс золота стабільно зростає. Історичний максимум зафіксовано у травні 2023 року на рівні $2073. Більшість експертних аналітиків прогнозують зростання XAUUSD. Очікується, що дорогоцінний метал оновить історичний максимум — на початку 2024 року курс може перевищити $2300. У 2025 - 2030 роках ціна дорогоцінного металу продовжить зростати, за оптимістичними прогнозами, курс перевищить $3000. Однак можливі глибокі корекції до $1928.

Не забувайте і про те, що дорогоцінні метали — це не лише банківські зливки, а й ювелірні вироби. Так ви не тільки вигідно вкладете гроші, але й потішите себе красивими дизайнерськими прикрасами. До того ж, згодом ціна має зростати. Інвестиції не для всіх, тому що швидко гроші не забрати без втрати частини інвестицій.

Інвестиції у бізнес

Такий варіант чудово підійде лише тим людям, які полюбляють ризикувати. Будь-який бізнес може бути рентабельним і приносити високі прибутки, але не кожен власник може довести свою справу до прибутковості. Якщо ви поки що не впевнені у своїх бізнес-здібностях — можна інвестувати частину свого капіталу в бізнес іншої, більш досвідченої людини.

Як інвестиція, бізнес — це хороший варіант. Тут ви повністю контролюєте та відповідаєте за всі ризики та успіх залежить тільки від вас та вашої ідеї. Можна зробити інтернет магазин, відкрити лоток із товарами, надавати послугу. Подумайте над тим, у чому ви можете бути корисним людям, а ваші гроші вкладіть у закупівлю матеріалів, обладнання, товарів.

За належного рівня віри в проект, старань і завзятості, вкладення окупляться, і ви заробите. Це значно перспективніше, ніж вкладати у невідому вам область і ризикувати грошима. Бізнес також великий ризик, бо багато справ прогорає. Але навіть у цьому випадку ви отримаєте безцінний досвід і почавши наново, зможете вивести справу на прибуток.

Придбання цінних паперів

Цей вид інвестування використовують як дрібні, так і великі компанії. Якщо ви обрали саме цей варіант вкладення грошей – важливо вибрати хорошого брокера, який має ліцензію. Саме він допомагатиме вам на перших етапах з купівлею та продажем цінних паперів.

Тут заробляють на зростанні вартості. Але також буває ситуація, що вартість падає, і ви втрачаєте частину грошей. Для прогнозування результатів потрібно для початку глибоко вивчити цю область і вкладати лише тоді, коли ви впевнені чи вірите, що акції будуть зростати в ціні.

Приватне кредитування (Р2Р)

Сьогодні такий метод інвестування лише набирає обертів, але вже встиг стати досить популярним. Його суть в тому, що ви, маючи власний капітал, видаєте кредити іншим людям. За користування вашими коштами клієнти платять вам відсоток, який і буде вашим прибутком.

Головним недоліком є ​​те, що завжди існує ризик потрапити на недобросовісного позичальника. У такому разі ви не тільки нічого не заробите, але ще й втратите частину своїх грошей, які було видано позичальнику. Зазвичай навіть не частина, а повну суму, яку ви позичили, тому що людина може просто зникнути і більше не зявлятися.

Купівля валюти

Це один із найпопулярніших способів інвестиції для українців. Долар постійно зростає у ціні, а гривня знецінюється. На стрибках курсу можна непогано заробити, якщо дотримуватися головного принципу – купувати валюту за мінімального курсу та продавати за максимального.

Не забувайте і про те, що вкладати можна не лише у долари, а й у євро та фунти. Таким чином, ви точно забезпечите собі прибуток, коли вартість валюти зросте в черговий раз. Спосіб працює у довгостроковій перспективі 1-5 років.

Грати на тимчасових стрибках курсу долара, швидше за все, може не вийти, тому що це більше гра для учасників валютного ринку, які можуть швидко купити або продати валюту. Звичайній людині складно стежити за змінами вартості і вгадувати куди піде курс. Але інвестиція у довгостроковій перспективі в долари буде корисною.

Вкладення в мистецтво та антикваріат

Таке інвестування підійде тільки якщо ви дійсно знаєтеся на витворах мистецтва. В іншому випадку можна придбати картину чи скульптуру, за яку у майбутньому вам ніхто не дасть і гривні. Якщо в мистецтві ви не розумієтеся, але все ж таки хочете інвестувати в цю галузь — можна найняти експерта, який точно вкаже на цінні предмети і вбереже вас від даремного витрачання грошей.

Інвестиції в Інтернет-проекти

Це один із найбільш ризикованих варіантів для капіталовкладення. Жоден проект не може 100% гарантувати вам успіх та отримання прибутку. Можна вкласти гроші в стартап, який через деякий час буде дуже популярним і відплатить вам за інвестицію сповна, а можна потрапити на шахраїв, які просто заберуть ваш капітал собі.

Якщо ви все ж таки зважитеся на таку інвестицію — ознайомтеся з усією інформацією по проекту, ретельно підбирайте стартап, який на вашу думку буде прибутковим і вкладайте в нього невелику частину своїх грошей, яку в разі чого не так прикро було б втратити.

Тут інвестиція відбуватиметься не у саму ідею, а більше в людей, які хочуть її продати. Якщо ви вірите, що ці люди зможуть досягти поставленої мети, то можете інвестувати. Просто інвестувати в ідею не варто, тому що її реалізація залежить перш за все від людей. Якщо люди слабкі, то найсильнішу ідею може провалитися. Краще самі візьміться за реалізацію, якщо ви вірите в проект та візьміть участь у ньому грошима.

Куди вкладати гроші: 12 варіантів для інвестицій в Україні у 2022 році

Форекс

Форекс — міжнародний банківський валютний ринок, заробити в якому можна з допомогою торгівлі валютою. Це одна з найпопулярніших відповідей на запитання «Куди вкласти гроші в інтернеті». Взагалі, це дуже ризикований варіант, але він теж може бути досить прибутковим.

Головною особливістю таких вкладень є необхідність ретельного вивчення теоретичної частини, а також тренування на різних стимуляторах. Людина без підготовки навряд чи зможе успішно грати на біржі та отримувати прибуток — найчастіше такі новачки просто залишаються ні з чим.

ПАММ рахунки

Є ще один варіант — знайти відповідний ПАММ-рахунок з гарною репутацією. ПАММ-рахунок — це інвестиційний сервіс, завдяки якому ви можете заробляти на Форекс не торгуючи самостійно, а довіривши торги брокеру (керівнику ПАММ-рахунку). У такому випадку грою на валютній біржі займатиметься досвідчений брокер, а ви просто отримуватимете прибуток. Головне — не потрапити на шахраїв.

Але є великий ризик — просто віддати гроші і більше ніколи їх не побачити, тому що брокер може вкладати ваші гроші в ризикові операції і не особливо хвилюватися за результат операції, тому що прибуток вам гарантують тільки на словах. А тут насправді вже як вийде.

Інвестиції в себе

Це досить популярний у Європі спосіб вкладення капіталу. Полягає він в здобутті вищої освіти, відвідуванні різних тренінгів та семінарів, придбанню корисних книг та навчальних програм, подорожах для розширення свого кругозору та багато іншого, що могло б не тільки принести вам задоволення, але й покращити ваші професійні якості, зробити вас успішною та всебічно розвиненою людиною.

Це один із найкращих способів інвестицій, і ми радимо вам інвестувати в бізнес, якщо ви вже відчуваєте сили, або інвестуйте в себе. Розвиток — це те, що має сенс у будь-якій справі. Розвиваючи себе, ви отримуєте знання та досвід, який можете застосувати в подальшому для побудови бізнесу, відносин та покращення свого життя.

У будь-якому разі, розвиток вам знадобиться. Найголовніше те, що його вже не забрати і не втратити. Тому інвестиції в себе — одні з найприбутковіших інвестицій з можливих. Можливо, ці курси чи тренінг допоможуть вам заробити мільйон.

Інвестиції в комерційну нерухомість – мінімум ризиків

Якщо ви маєте велику суму вільних грошей – будь-хто скаже, що найкращим варіантом капіталовкладень буде купівля нерухомості. Таке інвестування вигідне в тому плані, що обєкт нерухомості практично неможливо втратити, а значить і ваші гроші не пропадуть даремно. Варто лише враховувати те, що такий вид інвестування має і деякі мінуси:

- необхідність наявності великого стартового капіталу – від 100 тис. доларів;

- важливість наявності додаткових коштів на підтримку обєкта нерухомості у належному стані;

- можливість падіння попиту на деяку нерухомість.

Якщо ви готові подолати всі труднощі, можна перейти до переваг такого інвестування. Головний плюс у тому, що, наприклад, квартиру завжди можна здати в оренду та отримувати щомісячний прибуток.

Види нерухомості: куди краще вкласти гроші в Україні?

Існує багато видів нерухомості. В яку ж краще вкласти гроші? На це питання ви сможете відповісти собі самі, як тільки розберетеся зі своїми цілями. Єдине, про що варто памятати, вкладення в комерційну нерухомість є рентабельними тільки в тому випадку, якщо вона знадобиться вам для бізнесу. В іншому випадку варто звернути увагу на інші види нерухомості. Отже, розберемося, які ж є види нерухомості на якій можна заробити:

- житлова нерухомість — квартири або будинки, які можна здавати в оренду або перепродати;

- комерційна нерухомість — як і було зазначено вище, підходить тільки в тому випадку, якщо вона потрібна для бізнесу;

- земельні ділянки — можна мати непоганий дохід, якщо вкласти свій капітал у земельну ділянку, яку надалі можна здавати в оренду або продати під забудову;

- заміська нерухомість — також дуже актуальний варіант на сьогодні, адже хороший будинок за містом може приносити прибуток як з оренди, так і з перепродажу, а дача в курортному районі буде ще більш прибутковою у курортний сезон;

- нерухомість, що ще будується — сьогодні дуже популярні інвестиції в новобудови, адже це більш дешевий варіант придбання квартири, від якої можна буде надалі отримати більш високий дохід.

Способи заробітку на інвестиції в нерухомість

Як відомо, інвестиції в нерухомість завжди прибуткові і практично безризикові. На жаль, не всі знають, що дохід від квартир і будинків можна отримати кількома способами.

Здача в оренду

Здача в оренду — це найпопулярніший спосіб, яким користуються не лише в Україні, а й закордоном. Здача в оренду однокімнатної квартири в Києві може гарантувати стабільний щомісячний дохід близько 10-20 тис. грн. Найбільш успішним може виявитися таке інвестування в кризовий період, коли ціна на нерухомість падає і купити її можна дешевше, адже подальша здача її принесе ще більший прибуток. Вигідно також купити квартиру в новобудові за досить привабливою вартістю та здавати її надалі за звичайною ринковою ціною.

Перепродаж після покупки

Подальший перепродаж нерухомості — таким варіантом користується небагато українців, хоч на ньому можна непогано заробити. Завжди можна знайти квартиру чи будинок у не зовсім привабливому стані досить дешево, зробити ремонт та через деякий час продати дорожче.

Потрібно враховувати тільки те, що якщо ви маєте квартиру на вторинному ринку менше 3 років, то потрібно буде заплатити додатково 5% податку при продажі. Це може «з’їсти»  частину вашого прибутку.

Інвестиції в новобудови: розмір прибутку, куди вкладати, можливі ризики

Не всі українці наважуються на інвестиції у новобудови. Багато хто вважає, що це ризиковано. Насправді, у таких інвестиціях є свої особливості та недоліки, але в них і багато переваг.

Насамперед зверніть увагу на репутацію компанії-забудовника. Можна прочитати інформацію в інтернеті, переглянути вже готові обєкти забудовника, якщо такі є. Не рекомендується також вкладати гроші у проекти, будівництво яких ще не почалося, адже завжди існує можливість, що будівництво закінчиться так і не розпочавшись.

Будь-яку новобудову перед покупкою необхідно перевірити. Тоді інвестиції та ризики знижуються і ви з більшою ймовірністю зможете заробити.

Заробіток на новобудовах є досить привабливим. Від початкових інвестицій можна отримати близько 50%. Головний фактор — готовий обєкт повинен мати попит. Житлова нерухомість середнього класу — чудовий варіант. Різниця між вартістю такого житла на стадії будівництва та після його завершення становить близько 40% — а це вже непоганий заробіток.

Висновки. Так куди інвестувати?

Загалом, серед усіх варіантів інвестицій найменш ризиковим є капіталовкладення у нерухомість. Таким чином можливість даремно витратити гроші зводиться до мінімуму і, якщо правильно підійти до вибору нерухомості — можна забезпечити собі гарний прибуток.

Користуючись порадами досвідчених інвесторів, ви неодмінно підберете прийнятний собі варіант інвестування. Якщо хочете інвестувати в комерційну нерухомість в Україні, то звертайтеся до InVenture — ми допоможемо підібрати вигідний варіант та перевіримо документи.

Другий за привабливістю варіант — інвестиції у себе. Якщо ви розвиваєтеся, то зможете знайти найбільш привабливий варіант інвестицій для вас. На цьому ви можете заробити значні гроші. Наприклад, вивчивши англійську мову або програмування, ви можете переїхати жити в іншу країну і заробляти десятки тисяч доларів на місяць.

Третій варіант для інвестицій — це бізнес. Якщо ви знаєте, як можете допомогти людям і готові ризикнути своїми грошима, то спробуйте. Вмієте добре готувати — відкривайте ресторан чи маленьке кафе. Ремонтуєте холодильники — створіть фірму з ремонту. Добре розумієтеся на бухгалтерії — організуйте фірму з буху обліку. Робіть добре те, в чому знаєтеся і гроші у вас будуть.

Сподіваємося, що стаття з видів інвестицій та інвестування була для вас корисна і ви дійшли до думок, які допоможуть зробити вам правильний вибір. Інвестуйте в ті області, в яких ви знаєтеся та оцінюйте ризики. Так ви зможете з більшою ймовірністю заробити та примножити свій капітал. Успіхів!

 

Куди інвестувати в Україні, куди інвестувати в 2024 році, куди вкласти гроші 2024 року. куди правильно інвестувати, вкладення грошей, вкласти гроші в компанію, вкласти гроші в облігації, вкласти гроші в нерухомість, вкласти гроші в бізнес, куди вкласти гроші: варіанти інвестицій. Інвестиції в Україні 2024 року.

Читайте також