Агрокомпанія «Гадз» освоїла понад 400 млн грн інвестицій під час війни

Агрокомпанія «Гадз» освоїла понад 400 млн грн інвестицій під час війни

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, власники фермерського господарства «Гадз» у Тернопільській області (с.Трибухівці) реалізували локальні інвестиційні проєкти на суму понад 400 ...

«На молочнотоварній фермі у селі Соколів (Чортківський район) збудували два нових корівники на 920 стійломісць, чотири силосні ями на 30 тис. тонн силосу, встановили гноєву лагуну, один сінник на 8 тис. тюків сіна, збудували побутові приміщення, щоб людям було комфортно працювати. У цей проєкт вклали понад 47 млн грн», – розповів засновник господарства Петро Іванович Гадз.

Згодом запустили ще два нових тваринницьких комплекси, розраховані на 640 голів кожен: у селі Осівці (вартістю понад 3 млн гривень) і в селі Пилява (понад 73 млн гривень). Усі приміщення зведено за останнім словом техніки, з контрольованим мікрокліматом, автоматизованими процесами, що мінімізує вплив людського чинника.

«Завдяки цим інноваціям, компанія планує до кінця року збільшити кількість дійних корів на кожній фермі до 2400 голів, а щоденні надої — до 90 т молока класу екстра. Таким чином, плануємо щодня отримувати до 270 т молока», – каже фермер.

Окрім того, біло встановлено нову сушарку на елеваторі, комбікормовий завод, оновилено парк сільгосподарьскої техніки тощо. Загалом в нові об’єкти інфраструктури підприємства інвестували понад 412 млн гривень.

Про компанію

Агрокомпанія «Гадз» освоїла понад 400 млн грн інвестицій під час війни

Фруктовий сад ФГ «Гадз» площею 600 гектарів, посаджений у 2011 році знаходиться в особливій мікрокліматичній зоні, що дозволяє отримувати врожаї високої якості та чудовими смаковими характеристиками.В період з 2011 по 2020 роки здійснено посадку більше 600 га саду саджанцями, які були вирощені в Європі. В 2021 року посаджена 70 га нового саду, з дотриманням сучасних італійських технологій. Планується виробництво 1 мільйона саджанців щороку. Сорти: Гала, Ред Чіф, Голден Делішес, Ред Джона Принц, Айдаред, Фуджі, Чемпіон, а також інші інтенсивні сорти; груша – Конференція, слива – Стенлей.

В 2013 році господарством було введено в експлуатацію фруктосховище, а в 2015 році збудовано сучасний холодильно-сортувальний комплекс загальною площею 5250 м2. А в грудні 2016 року відкрито холодильний комплекс з регульованим газовим середовищем (РГС) ємністю 6,5 тис. тон зберігання. У 2017 році у Фермерському господарстві «Гадз» введена в експлуатацію сушильна лінія компанії «Укрсушка». Застосування червоних випромінювачів і системи конвекції дозволяє з високою продуктивністю сушити різні види фруктів. У 2020 році відбулася четверта черга будівництва фруктосховища з регульованим газованим середовищем ємкістю 4500 тон.

2021 року введено в експлуатацію фруктопереробний завод Ing. A. Rossi, з потужністю 6 тон в годину. У липні 2021 року Фермерське господарство «Гадз» запустило лінію пюре асептичного розливу, а з серпня – лінію соків прямого віджиму.

В період сезону 2018-2019 наше фермерське господарство стало лідером експорті яблука в країни Європи, Близького Сходу та Азії. Ми не будемо зупинятися на досягнутому і продовжуємо тенденцію розвитку компанії у правильному напрямку. За короткий час Фермерське господарство «Гадз» стало однією з найбільших компаній в Україні, яка спеціалізується на вирощуванні фруктів (яблук, груш, слив).

Читайте також