USAID виділить $250 млн для українських фермерів

USAID виділить $250 млн для українських фермерів

Кошти мають підтримати фермерів, які постраждали від блокування постачання зерна з Чорного моря

Глава гуманітарної допомоги США Саманта Пауер у вівторок пообіцяла виділити $250 млн нового фінансування, щоб допомогти українським фермерам, які зазнали збитків через заблоковані постачання зерна з Чорного моря після вторгнення росії.

Москва в понеділок вийшла із укладеної за посередництвом ООН угоди, що дозволяє безпечний прохід українського зерна через Чорне море, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав «ударом по потребах у всьому світі».

Виступаючи в Одеському порту, Пауер сказала, що інвестиції в рамках ініціативи USAID, орієнтованої на сільськогосподарський сектор України, спрямовані на розвиток сільськогосподарської інфраструктури та розширення інших експортних маршрутів.

Вона також закликала інші уряди і приватний сектор доповнити інвестиції США ще $250 млн, щоб допомогти фермерам, «постраждалим від атаки» політики росії, і в довгостроковій перспективі стимулювати економіку України.

"Ми колективно зацікавлені в тому, щоб українські фермери залишалися в бізнесі", - сказав Пауер на брифінгу з віце-прем'єр-міністром Олександром Кубраковим під час візиту до Одеси.

Читайте також