ICLUB разом з TA Ventures запускають освітній курс для ангельських інвесторів

ICLUB разом з TA Ventures запускають освітній курс для ангельських інвесторів

Міжнародний клуб приватних інвесторів ICLUB спільно з венчурним фондом TA Ventures запускають онлайн-курс для навчання основ ангельського інвестування.

Міжнародний клуб приватних інвесторів ICLUB спільно з венчурним фондом TA Ventures запускають онлайн-курс для навчання основ ангельського інвестування. Програма створена in-house й орієнтована в першу чергу на початківців, які хочуть зробити перші кроки у венчурній індустрії.

Програма

Тривалість курсу складає три години у форматі 20 відеолекцій. Лекції діляться на чотири модулі. Також передбачені домашні завдання.

Модуль I. Вступ до ангельського інвестування. Теорія портфеля, пошуку угод та загальний інвестиційний процес;
Модуль II. Due diligence. Перевірка та аналізу інвестиційних проєктів;
Модуль III. Ведення переговорів. Юридичні аспекти й типи угод, технічні умови, методи оцінки та подальші стратегії;
Модуль IV. Диверсифікація та екзити. Прийняття рішень про подальші інвестиції та моніторинг ефективності компанії.

В результаті проходження курсу очікується, що інвестор матиме мінімум знань для якісного аналізу угод та самостійного прийняття рішення щодо інвестицій.

Як зазначає керуючий партнер клубу Юрій Романюха, потреба у курсі постала через необхідність масштабування. “Ми починали у 2018 році з декількох десятків членів, на численні питання яких можна було з легкістю відповісти в месенджерах чи особистих зустрічах. Зараз клуб нараховує сотні інвесторів з десятків країн, тому поспілкуватися з кожним індивідуально стало просто неможливо”, — додав він.

Розробка курсу велася у тісній співпраці зі спеціалістами TA Ventures, які мають понад десять років досвіду венчурного інвестування в міжнародні технологічні компанії. Своєю чергою ICLUB мав у розпорядженні статистику найбільш популярних запитів від інвесторів-початківців, на основі яких була побудована програма курсу.

Ознайомитися з програмою можна за цим посиланням. Курс безплатний для всіх користувачів платформи ICLUB, які пройшли реєстрацію.

Доступ можна отримати минаючи цей крок, однак тоді вартість складає $400.

Довідка

ICLUB — світова мережа ангельських інвесторів, яка заснована одним з провідних європейських венчурних фондів TA Ventures. Клуб дає можливість разом інвестувати у швидкозростаючі технологічні компанії Європи, Північної й Латинської Америки, а також Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Сьогодні клуб об’єднує понад 700 учасників з 14 країн, які інвестували більш як $40 млн у 80 компаній. Сума екзитів при цьому вже перевищує $8 млн.

 

Читайте також