Найбільший виробник килимів в Україні отримає $1 млн від USAID

Найбільший виробник килимів в Україні отримає $1 млн від USAID

Компанія Карат, яка зазнала значних збитків через війну, отримає фінансування в розмірі $1 млн від проєкту USAID

Компанія залучає інвестиції для закупівлі поліпропілену — основної сировини для виробництва пряжі, яка використовується у виготовленні килимів. Така підтримка є критично важливою, адже наразі виробничі потужності Карата використовуються не на повну силу. Це дозволить збільшити обсяги виробництва та створити 80 нових робочих місць. Крім того, компанія має намір взяти кредит на $2 млн для подальшого розвитку.

До повномасштабного вторгнення компанія експортувала продукцію до понад 30 країн світу. Проте через порушення логістичних ланцюгів і обмежений доступ до морських портів терміни доставлення як сировини, так і готових виробів значно подовжилися, що призвело до втрати частини закордонних замовлень. Внаслідок цього обсяги продажів на зовнішніх ринках знизилися майже у півтора раза.

"Війна суттєво вплинула на нашу роботу. Ми втратили значну частину продукції на окупованих територіях, а руйнування магазинів мережі Епіцентр завдали нам збитків на майже 10 млн гривень. Завдяки підтримці USAID ми зможемо запустити додаткові потужності та збільшити обсяги продажів на понад $12 млн за два роки", — розповів Олександр Ружицький, власник Карата.

Карат став третім підприємством, яке отримає підтримку за програмою співінвестування USAID, що спрямована на підтримку сталого економічного розвитку України та допомогу малим і середнім бізнесам, постраждалим від війни.

Загалом у межах програми співінвестування USAID планує реалізувати близько 20 інвестицій, розмір яких становить від 250 тис. до 2 млн доларів. На участь у програмі подали заявки понад 300 українських компаній, і пріоритет надається тим, що постраждали через війну та сприяють відновленню економіки України.

Читайте також