Співвласник Сільпо придбав інтернет-магазин дитячих товарів Pampik

Співвласник Сільпо придбав інтернет-магазин дитячих товарів Pampik

Один із власників Fozzy Group Володимир Костельман вирішив зайнятися бізнесом у сфері продажу дитячих товарів, придбавши частку у магазині Pampik

За даними сервісу YouControl, 20 серпня Володимир Костельман та засновник бренду Шахін Мусаєв створили нову юридичну особу ТОВ «Пампік». Фонд Костельмана «Холдинг Інвест» виступив мажоритарним власником із часткою 80% компанії, Мусаєву належить 20%.

Партнери поки що не коментують плани.

Один із найбільших інтернет-магазинів дитячих товарів в Україні Pampik не працює з 2 лютого 2024 року. Тоді припинив свою діяльність його основний конкурент - інтернет-магазин Panama. Причиною стало різке падіння дитячого ринку. Зараз на сайті Pampik є повідомлення: «Зовсім скоро ми розпочнемо свою роботу. Ма і Та чекайте».

Після 10 років роботи Мусаєв разом із партнером Олегом Шапоренком продали у 2020 році Pampik компанії Dragon Capital Томаша Фіали. Сума угоди не розголошувалась. Після продажу Мусаєв почав працювати в маркетплейсі Maudau Костельмана керівником напряму «Дітинство».

Pampik пережив справжній бум під час пандемії, коли адресна доставка підгузків та інших дитячих товарів стала як ніколи затребуваною.

У червні 2022 року Dragon Capital об'єднав доставку Pampik з доставкою її основного конкурента - інтернет-магазину Panama.

Наразі власником бренду Pampik на сайті Українського офісу інтелектуальної власності вказано Шахіна Мусаєва.

Проте війна дуже погіршила фінансові показники інтернет-магазину.

У квітні 2024 року Dragon Capital вийшла з числа засновників «Вондерс Лайт» і оголосила про припинення проекту.

Експерти вважають, що рішення про купівлю Костельманом Pampik може бути пов'язане із досить сильним брендом та чіткою асоціацією саме з дитячими товарами. В той же час, покупка Pampik може бути корисною угодою для маркетплейсу Maudau, який входить до Fozzy Group.

Читайте також