Томаш Фіала з Dragon Capital очікує 90% інвестицій в Україну тільки після закінчення війни

Томаш Фіала з Dragon Capital очікує 90% інвестицій в Україну тільки після закінчення війни

Понад 90% інвестицій від великих світових інституцйних та стратегічних інвесторів Україна може отримати тільки після закінчення війни, адже вони сьогодні вбачають для себе дуже великі ризики

За словами Томаша Фіали великі інвестиційні холдинги, такі як Goldman Sachs або BlackRock, «дуже симпатизують Україні й підтримують нашу країну в цій війні».

Нагадаємо, що американський Goldman Sachs на початку 2023 року оглосив про реструктуризацію російських активів і наміри піти з РФ. 

Тоді ж голова та виконавчий директор Goldman Sachs Девід Соломон відмітив: "Це буде серйозним викликом: йтиметься про партнерство між фінансовими інституціями по всьому світу, а також про партнерство між приватним сектором і державним сектором. Ми зацікавлені і готові приєднатися, залучаючи і капітал, і лідерство на ринках капіталу".

За словами голови Goldman Sachs, процес відновлення не буде простим і лінійним і вимагатиме значного обсягу капіталу. До того ж відновлення не зможе відбуватися без співпраці приватного та державного секторів, без економічних стимулів та заохочення.

В свою чергу виконавчий директор BlackRock Ларрі Фінк поділився тим, що: "У бесідах із президентом Зеленським я говорив, що наша мета, якщо ви нас наймете, не створити нових олігархів, а створити нову країну, створити капіталістичну систему, де капітал може бути правильно використаний. Це не означає, що ми відновлюватимемо стару Україну: ми будуватимемо найкращу Україну".

Читайте також