У Києві планують збудувати новітнє оборонне підприємство з виробництва БПЛА

У Києві планують збудувати новітнє оборонне підприємство з виробництва БПЛА

В українській столиці планують збудувати новітнє оборонне підприємство — йдеться про комунальну компанію, яка займатиметься виробництвом безпілотників

Про це стало відомо із відповідного проекту рішення, який було зареєстровано у Київській міській раді. За словами чиновників, у відповідь на зростаючу потребу в безпілотних літальних апаратах для Збройних Сил України в контексті агресії, що триває, з боку російської федерації депутати ініціювали проект рішення про створення комунального підприємства з виробництва БПЛА.

Згідно із проєктом, комунальне підприємство підпорядковуватиметься Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

Статутний капітал становить 400 мільйонів гривень.

Зазначається, що створення КП з виробництва безпілотників не лише відповідає нагальній потребі посилення обороноздатності країни в умовах зовнішньої агресії, а й стане значним кроком до розвитку високотехнологічного сектору економіки Києва.

Ця ініціатива має потенціал залучити до міста інвестиції, створити нові робочі місця для кваліфікованих спеціалістів та підняти міжнародний авторитет Києва як центру інновацій та технологічного розвитку.

В Україні наразі налічується близько 200 компаній, які займаються розробкою та виготовленням БПЛА, з яких близько 50 мають дозволи на постачання своєї продукції армії.

Створення комунального підприємства у Києві має на меті залучення інженерів та фахівців з вищою освітою зі сфери авіації та БПЛА, які вже працюють у міських органах виконавчої влади. Крім збільшення кількості робочих місць та підвищення конкурентоспроможності України на ринку виробництва БПЛА, ініціатива також передбачає внесок у міський бюджет та підтримку обороноздатності країни. Важливою перевагою є здатність Києва стати одним із лідерів у виробництві БПЛА, забезпечуючи потреби не лише України, а й міжнародних партнерів.

Читайте також