Український серійний підприємець Володимир Панченко заснував та залучив $5 млн у стартап Portal.ai

Український серійний підприємець Володимир Панченко заснував та залучив $5 млн у стартап Portal.ai

Засновник DMarket та Suntechsoft, Володимир Панченко, запустив новий ШІ-стартап Portal.ai, який створює платформу з ШІ-агентами для малого та середнього бізнесу

Український серійний підприємець Володимир Панченко (CEO) та експерт зі штучного інтелекту Мохаммед (Хамуді) Наанаа, який працював у ШІ-проєктах Amazon, Apple та Google, у 2023 році в Каліфорнії заснували стартап Portal.ai. Стартап розробляє адаптований під кожного клієнта ШІ-додаток для малих та середніх підприємців, що допомагає керувати операційною діяльністю, маркетингом, фінансами, логістикою тощо.

У команді стартапу – 21 людина, серед них колишні топ-фахівці WhatsApp, PayPal, Apple, Amazon, Google.

До офіційного запуску Portal.ai залучив $5 млн передпосівних інвестицій. Це ангельські чеки за $0,5 млн за SAFE-угодами з позначкою $50 млн.

Серед ранніх інвесторів - західні фонди: StratMinds VC, AGI House Ventures and Rocky Yu, BBQ Capital and Nemke Kostic, The Patel family office, Amanda Schloss family office, Broocknell Ventures і т.д.

Основний продукт стартапу - так званий оркестратор, що управляє рядом ШІ-агентів. Це програми на основі штучного інтелекту, які можуть виконувати певні завдання. Агенти Portal.ai збирають та аналізують дані про бізнес клієнта з платформ на зразок Shopify, Amazon, Google, Meta, Wix, QuickBooks, надають рекомендації або виконують завдання в один клік.

Читайте також