В Україні запустили перший український фонд Ruta.vc, що буде інвестувати в сектор sport tech

В Україні запустили перший український фонд Ruta.vc, що буде інвестувати в сектор sport tech

Ця сфера є досить специфічною за активністю для України і дуже трендовою в світі.

За плечима засновників саме досвід створення та інвестування у спортивно-технологічний сектор, міцні міжнародні партнерства. Основна місія - допомогти розвиватися командам зі sport tech з України.

Healthcare взагалі має зараз високу цінність в Україні і фонд хоче підтримати проекти цієї сфери. 

Фонд розглядатиме проекти software та hardware.

У фонді не заявляють зараз певні чеки, час покаже який запит має галузь саме в Україні, це будуть проекти стадій pre-seed та seed, тобто вже мають показувати продажі. Маємо на сьогодні багато партнерів з Європи і Штатів, які мають намір до со-інвестування з нами. 

Для проектів від стадії ідеї у фонді також відкриті - партнери готові надавати менторську та інкубаційну допомогу. 

В цьому є певна цінність та перевага для проектів - адже фонд буде надавати партнерські площадки в Україні та Європі для прискорення продажів та отримання якісних клієнтів. Це є перша проблема для стартапів і ми це знаємо і будемо допомагати вирішувати. 

"За свій активний шлях, як інвестора і підприємця саме в спорт технології, я побачив кількість запитів до ринку. І це неймовірна кількість. Побачив яку об'ємну екосистему можливо збудувати. Через велику кількість міжнародних зв'язків є можливість допомагати з виходом на міжнародний рівень нашим проектам. Розумію, що можу створити для стартапів максимальну підтримку, надати експертизу та тестувальну платформу, а для колег-інвесторів бути професійним партнером в галузі", зазначив Дмитро Бондаренко, генеральний партнер фонду Ruta

"Сфера спорт технологій дуже об'ємна, це не тільки фітнес-додатки з віртуальним тренером чи гаджети. Це керування спортивним бізнесом, додана реальність, напрямки Esports, статистика для спорту та робота з даними. Тренд зростає в світі. Тільки за минулий рік додалося 34 нових фонд. І ми хочемо бути тим провідником, який допоможе українським стартапам вийти на міжнародні ринки і бути міцною платформою для них", відмітила Олена Пшенична, управляючий партнер фонду Ruta.

Читайте також