Україна отримає від ЄС €6 млрд перехідного фінансування

Україна отримає від ЄС €6 млрд перехідного фінансування

Нова кредитна угода та меморандум у рамках інструменту Ukraine Facility дозволить Україні отримати €4,5 млрд у березні та ще €1,5 млрд у квітні

Про це повідомили у Міністерстві фінансів та Міністерстві економіки, зазначивши, що документ підписали міністри Сергій Марченко, Юлія Свириденко та голова Національного банку Андрій Пишний.

Завдяки механізму перехідного фінансування Україна зможе забезпечити невідкладні потреби бюджету до остаточного затвердження Плану України для Ukraine Facility.

Перший платіж у розмірі €4,5 млрд надійде до державного бюджету у березні, ще €1,5 млрд у квітні після виконання п'яти індикаторів.

Три з них уже готові: прийняття Національної стратегії доходів на 2024-2030 роки, зміни у посиленні самостійності Спеціальної антикорупційної прокуратури та додаткові заходи щодо запобігання та протидії незаконним доходам та фінансуванню тероризму.

Крім цього, необхідно розробити заходи щодо підтримки індустріальних парків як інструменту залучення інвестицій на деокуповані території та приведення у відповідність Державного земельного кадастру та Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Читайте також