Американці інвестують у доступне житло та промисловість на Львівщині

Американці інвестують у доступне житло та промисловість на Львівщині

Американська інвесткомпанія Chicago Atlantic Trident хоче звести доступне житло у Львівській області

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про те, що він провів зустріч із президентом американської компанії Костянтиносом Накісом та партнером Chicago Atlantic Trident Дмитром Лампертом щодо можливості інвестування у будівництво доступного житла та промисловість у Львівській області.

Дмитро Ламперт заявив, що Chicago Atlantic Trident має намір підтримати відновлення України. За його словами, Chicago Atlantic Trident має п'ять приватних фондів, два з яких публічно котируються на NASDAQ. За останні п'ять років компанія інвестувала понад $2,5 млрд.

Щоб вирішити проблему житла, вони зібрали потужну команду, до якої входять, зокрема, колишній президент Світового банку Девід Малпас, виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цивкач, колишній віце-президент Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та інші фахівці високого рівня.

Максим Козицький наголосив, що попит на доступне житло є: з початку повномасштабного вторгнення Львівщина прийняла найбільше ВПО. За офіційними даними – понад 240 тис. осіб, за неофіційними – 350 тис. осіб.

Проаналізувавши понад 100 пропозицій, інвестори відібрали проєкти для потенційних інвестицій цього року. Департамент економічної політики Львівської ОДА готує актуальні пропозиції, додав Козицький.

Читайте також